Νέα «πράσινη» ενεργειακή στρατηγική χωρίς εκπομπές CO2 από τη BMW

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Βόννη, το BMW Group ανακοίνωσε σημαντικές καινοτομίες στην ενεργειακή στρατηγική του. Από το 2020, η εταιρεία θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές σε όλο τον κόσμο. Επομένως, το BMW Group κάνει ένα σημαντικό βήμα πλησιάζοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο του για παραγωγή με μηδενικές εκπομπές CO2. Στο τέλος του 2016, το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο BMW Group ήταν 63% παγκοσμίως.

Η παρουσία του BMW Group στις Διασκέψεις του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή χρονολογείται από το 1992. Μετά από προηγούμενες διασκέψεις για το κλίμα – ή COP όπως λέγονται – σε Λίμα, Παρίσι και Μαρρακές, το BMW Group για μία ακόμα φορά παίζει ενεργό ρόλο στο COP 23. Φέτος, η διάσκεψη τελεί υπό την προεδρία των Νησιών Φίτζι και πραγματοποιείται στο UN Campus στη Βόννη της Γερμανίας, από 6 – 17 Νοεμβρίου 2017.

Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας 2017

Στο COP23, το BMW Group δίνει τα παρών σε διάφορες εκδηλώσεις και ‘σχήματα’, συμβάλλοντας με τη δύναμη και την τεχνογνωσία του σε συζητήσεις και παρουσιάσεις με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το BMW Group είναι και πάλι βασικός χορηγός του Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017. Επί αρκετά χρόνια, το Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας – Sustainable Innovation Forum (SIF) – αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο του UN CO, στο πλαίσιο του οποίου αναλύονται οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από την πολιτική αρένα, τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία.

Στόχος η απεξάρτηση από τον άνθρακα

Την 1η Ημέρα της Διάσκεψης, η ατζέντα επικεντρώθηκε στην απεξάρτηση από τον άνθρακα στον τομέα μεταφορών. Χαιρετιστήρια ομιλία στο Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας απηύθυνε ο Markus Duesmann, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Δίκτυο Προμηθειών και Προμηθευτών: «Το BMW Group είναι εδώ και αρκετά χρόνια εταίρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και ενεργός ηγέτης καινοτομίας στον τομέα της βιωσιμότητας. Η απεξάρτηση από τον άνθρακα είναι μείζον θέμα στο διάλογο για τη βιωσιμότητα, και για τη βιομηχανία αυτοκινήτου είναι και θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα. Όταν μιλάμε για βιώσιμη υπευθυνότητα αναφερόμαστε σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών, από την προμήθεια πρώτων υλικών και την παραγωγή μέχρι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μετακίνησης, σαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα κύκλων ζωής. Σήμερα, ήδη λαμβάνουμε το 63% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθευόμαστε από βιώσιμες πηγές. Και είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι ο νέος μας στόχος για το 2020 θα είναι 100%!»

Ο Dr. Thomas Becker, Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Υποθέσεων του BMW Group, συμμετέχει σε συζήτηση σχετικά με νέες φιλοσοφίες βιώσιμων και αποδοτικών λύσεων μεταφορών, καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα νέων υπηρεσιών μετακίνησης και το μέλλον και τις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης. Με συντονιστή τον Nik Gowing (BBC), στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης ο Dr. Philipp Rode από το London School of Economics και ο George Heyman, Υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανικής Κολομβίας (Καναδάς): «Με την παγκόσμια αύξηση των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, θα χρειαστεί να απαντήσουμε στο πώς θα εντάξουμε τα οχήματα αυτά στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Με τις ηλεκτροκίνητες λύσεις του, το BMW Group συμβάλλει σημαντικά στην απεξάρτηση της βιομηχανίας από τον άνθρακα: νέα επιχειρηματικά μοντέλα θα ενσωματώσουν την ηλεκτροκίνηση σε ένα πιο ευέλικτο, ολοκληρωμένο σύστημα ενέργειας».

Επιπλέον, σε συζητήσεις με νομοθέτες, επιχειρηματικούς ηγέτες και ΜΚΟ, εκπρόσωποι του BMW Group υποστηρίζουν πόσο σημαντική είναι η υλοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης – Sustainable Development Goals (SDGs).

Η Ursula Mathar, Υπεύθυνη Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας του BMW Group δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε συνεργασία με κυβερνήσεις, άλλες εταιρίες και εκπροσώπους της κοινωνίας, μπορούμε να έχουμε θετική επίδραση στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η συζήτηση των στόχων αυτών με εκπροσώπους από διάφορους χώρους στο Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας είναι από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας».

Ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιωσιμότητας του BMW Group

Το BMW Group υιοθετεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στη βιωσιμότητα που καλύπτει όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά ολόκληρη την αλυσίδα αξιών. Αυτό σημαίνει ότι η βιωσιμότητα γίνεται απαραίτητη για την ατομική μετακίνηση και τη δημόσια αποδοχή. Το BMW Group επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα εφαρμόζοντας τις δέκα αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) και υποστηρίζοντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση