Νέα Συμβολαιακή της Πειραιώς με εταιρεία βιολογικής καλλιέργειας σταφυλιών

Σε νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με την εταιρεία «Ι.ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ -Π.ΤΣΙΒΟΛΑΣ Ο.Ε.» με στόχο την ενίσχυση της καλλιέργειας σταφυλιών βιολογικής γεωργίας προς οινοποίηση, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, «συνεχίζοντας δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας  την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία».

Η εταιρεία Ι.ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ -Π.ΤΣΙΒΟΛΑΣ Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο Limnos Organic Wines και έδρα τη Λήμνο, ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την παραγωγή και εμπορία ποιοτικών οίνων και αποσταγμάτων αποκλειστικά από σταφύλια βιολογικής γεωργίας. Οι φορείς της εταιρείας με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με την  επιστημονική γνώση και την πολύχρονη πείρα τους στον αμπελοοινικό τομέα, στοχεύουν στην αξιοποίηση του πλούσιου ποικιλιακού δυναμικού της Λήμνου για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, φιλοδοξώντας τα προϊόντα τους να αποτελούν διαχρονικά έναν άξιο πρεσβευτή του νησιού. Ειδικότερα, φιλοδοξία της εταιρείας είναι να αναδείξει κυρίως την ιδιαίτερη ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας, από την οποία παράγει μια σειρά εκλεκτών γλυκών οίνων σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Η εταιρεία αξιοποιεί την παραγωγή αμπελώνων περίπου 200 στρεμμάτων (ιδιόκτητα και συνεργαζόμενων αμπελουργών) και οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι κυρίως το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το Λημνιό, καθώς και λίγες ποσότητες Cabernet Sauvignon και Φωκιανού. Στα άμεσα σχέδιά της είναι ο εμπλουτισμός του ιδιόκτητου αμπελώνα και με άλλες ποικιλίες, κυρίως Ασύρτικο,  καθώς και η αναδιαμόρφωσή του ώστε να είναι επισκέψιμος με δυνατότητα διαμονής, στα πλαίσια ενός αγροτουριστικού προγράμματος.

Το υπερσύγχρονο οινοποιείο-αποσταγματοποιείο της εταιρείας, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μύρινα, στην αμπελουργική περιοχή Μαυραμπέλια, είναι επισκέψιμο  και πιστοποιείται από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων Δ.Η.Ω. Επιπλέον, ο Οργανισμός Δ.Η.Ω. παρακολουθεί, ελέγχει και πιστοποιεί, και το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας όλων των αμπελιών από τα οποία προέρχεται η πρώτη ύλη και χορηγεί τα αντίστοιχα Πιστοποιητικά Προϊόντων.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

«Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Νέα Συμβολαιακή της Πειραιώς με εταιρεία βιοντίζελ στη Θεσσαλονίκη

Τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, «με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και στην ενίσχυση της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών», ανακοίνωσαν σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ ΜΟΝ. EΠΕ. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006, με αντικείμενο την παραγωγή καυσίμων (βιοντίζελ) από ενεργειακά φυτά, όπως ο ηλίανθος και η ελαιοκράμβη, και αποτελεί  μία  από τις  πρωτοπόρες εταιρείες  του κλάδου με δυναμικότητα 24.000 χιλιόλιτρα/έτος. Στεγάζεται σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εμβαδού 1500 m2 στο Δρυμό Θεσσαλονίκης και η ολοκλήρωση της επένδυσης ξεπέρασε τα 2 εκατ.ευρώ.

Η ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ ΜΟΝ. EΠΕ ακολουθεί αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα, εφαρμόζει το πλέον σύγχρονο πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας κατά τα πρότυπο του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 και διαθέτει επιπλέον πιστοποιητικό αειφορίας της EUROCERT. Επίσης σε συνεργασία με το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επενδύει διαρκώς στην έρευνα και την ανάπτυξη χρηματοδοτώντας προγράμματα για  νέες δυνατότητες προώθησης των βιοκαυσίμων στην ελληνικά αγορά, αλλά και την αξιοποίηση διαφόρων παραπροϊόντων για την παραγωγή ενεργειακών καυσίμων.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την άμεση πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην Εταιρεία.

«Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση