Νέοι επιχειρηματίες δείχνουν τον δρόμο για ένα πράσινο μέλλον

Στον φορολογικό παράδεισο του Μονακό μπορείς να νοιώσεις πολύ μακριά από πιεστικά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή. Κι όμως, όπως περιγράφει το video, στον φετινό διαγωνισμό της ΕΥ «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» αυτά τα θέματα αναδείχθηκαν ως ουσιώδη γι’ αυτό που κάνουν νέοι επιχειρηματίες.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Humberto Rodriguez, πρόεδρος της Grupo Sala που περιγράφει τον στόχο του να παράξει οτιδήποτε από απόβλητα, είτε πρόκειται για νερό, βιομηχανικά απόβλητα, πετρέλαιο ή αέριο. Θυμίζει ότι το 50% των κατοίκων στις πόλεις της Κολομβίας δεν έχει πρόσβαση σε νερό ή αποχετευτικό σύστημα.

Μια άλλη είναι ο Vesa Korhonen CEO της Nocart που κατασκευάζει υβριδικά συστήματα που περιλαμβάνουν ηλιακή ενέργεια, υδροηλεκτρική ή βιομάζα. Αντί για αποτεφρωτές όλα τα κλάσματα αποβλήτων υγροποιούνται και διοχετεύονται στο σύστημα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραγωγή ενέργειας.

Η εδρεύουσα στο Λονδίνο Octopus, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Chris Hulatt ειδικεύεται σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο ίδιος εκτιμά ότι η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο όσων κάνει, ενώ πιστεύει ότι η προσπάθεια για να φύγουμε από τον άνθρακα προχωρά πολύ πιο αργά απ’ όσο θα έπρεπε.

Ο αντιπρόεδρος της Cosmos Aluminium Γιάννης Καντόνιας περιγράφει τις δραστηριότητες τη εταιρείας του στο χώρο του αλουμινίου και τονίζει ότι ανακυκλώνει το 100% του σκραπ. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι αναγκαιότητα, τονίζει και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να την έχουμε ως βασικό σκοπό των δραστηριοτήτων μας.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως σήμερα. Πρέπει να σώσουμε κάπως τον πλανήτη. Και αυτό θα έπρεπε να είναι σημαντικό. Δυστυχώς ακόμα όλα γίνονται για το χρήμα», καταλήγει ο Vesa Korhonen…

Πηγή: Euro2day.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση