Νέο δυναμικό «παρών» των αγροτών στο Σύνταγμα και επιστροφή στα μπλόκα

Με χαιρετισμούς και ομιλίες εκπροσώπων από μπλόκα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα το πρωί του Σαββάτου, με αφίξεις ακόμα περισσότερων από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι περισσότεροι από τους αγρότες προτίθενται να επιστρέψουν στα μπλόκα και να συνεχίσουν εκεί τις κινητοποιήσεις, ενώ κάποιοι θέλουν να παραμείνουν στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 13:30 άρχισε η αποχώρηση των αγροτών από την πλατεία. Η Τροχαία αποκαθιστά σταδιακά την κυκλοφορία τους δρόμους.

Το βράδυ της Κυριακής λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Το μέλος της επιτροπής, Χρίστος Γκόντιας, τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Εάν δεχτεί ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνο τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης, επισήμανε εκ νέου: «Έχουμε στείλει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων, στο οποίο και ζητάμε απαντήσεις» και πρόσθεσε:

«Τα αιτήματα αυτά, καλύπτουν το σύνολο του αγροτικού κόσμου». Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα, τονίζοντας: «Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Χτυπάει ανθρώπους του μόχθου, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και τον μόνο παραγωγικό ιστό που έχει απομείνει στη χώρα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση