Νέο «Εξοικονομώ»: Μπαίνουν στο πρόγραμμα άλλοι 7.000 παλαιοί δικαιούχοι

Για απλοποίηση της ένταξης και αύξηση της επιχορήγησης σε χαμηλά και μεσαία στρώματα στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

«Το νέο "Εξοικονομώ κατ' οίκον" που εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, αυξάνει το ποσοστό επιχορήγησης για τη χαμηλή και μεσαία εισοδηματική τάξη, με τη δημιουργία έξι εισοδηματικών κατηγοριών, που συνδέονται με τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των ωφελουμένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Όπως ανέφερε, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής με ίδια κεφάλαια, με την κατάργηση της προϋπόθεσης τραπεζικού δανεισμού, για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και απλοποιούμε τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, «ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου "Εξοικονομώ κατ' οίκον", συμπεριλαμβανομένης της ίδιας συμμετοχής, αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τη μη εξασφάλιση πόρων για τις ήδη ενταγμένες αιτήσεις του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον», ο υπουργός σημειώνει πως η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που κληροδότησαν, όπως είπε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κατέστη δυνατό να εξασφαλιστούν 75 εκατ. ευρώ για 8.518 από τις εκκρεμείς αιτήσεις.

«Τώρα, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξασφαλίζουμε επιπλέον 58 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύψουν περίπου άλλες 7.000 εκκρεμείς αιτήσεις. Με συντονισμένες προσπάθειες καλύπτουμε σχεδόν το 50% των περίπου 35.000 δικαιούχων, οι οποίοι δε στάθηκε δυνατόν να ενταχθούν στο προηγούμενο πρόγραμμα, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων ήδη από το 2014», πρόσθεσε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση