Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών τον Απρίλιο

Ο Απρίλιος του 2016 σημείωσε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA. Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων μηνών, ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης του 2016 ήταν ο πιο ζεστός έως τώρα στην Γη.

Ο Απρίλιος σημείωσε τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ήταν ο έβδομος κατά σειρά μήνας με υψηλές θερμοκρασίες που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η θερμοκρασία φέτος ξεπέρασε τουλάχιστον ένα βαθμό στη συνολική καταγραφή τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το 1951 έως το 1980.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή είχαν καταγραφεί και τον μήνα Φεβρουάριο. Ο Φεβρουάριος του 2016 σημείωσε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου, ο χειμώνας (πρώτο δίμηνο του 2016) ήταν ο πιο ζεστός έως τώρα στη Γη.

Τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη, σε ξηρά και θάλασσα, ήταν 1.11βαθμούς μεγαλύτερη από ό,τι ο μέσος όρος της περιόδου 1951-80, που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση