Νέο Φ/Β πάρκο 1 MW στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

Θα εξοικονομηθούν ετησίως  περίπου 1.235,4 τόνοι CO2

Ένα ακόμη φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικής ισχύος 1MW ολοκλήρωσε η Conergy στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, στο Νομό Μαγνησίας, για λογαριασμό της εταιρείας ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ. Η Conergy ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια των Φ/Β γεννητριών, την εκπόνηση της μελέτης, την επίβλεψη της κατασκευής και τη θέση σε λειτουργία του Φ/Β πάρκου, το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση 20.000m2 και αποτελείται από 4.347 premium Φ/Β γεννήτριες Conergy PowerPlus 230P.

Η Φ/Β εγκατάσταση ισχύος 1MW αναμένεται να παράγει 1.420.000kWh/έτος, όσο δηλαδή θα κατανάλωναν 200 περίπου νοικοκυριά. Τα περιβαλλοντικά οφέλη της λειτουργίας του Φ/Β πάρκου θα είναι πολύ σημαντικά, αφού θα εξοικονομούνται περίπου 1.235,4 τόνοι CO2 ετησίως, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος.

O πρόεδρος της Conergy Ελλάδος, Δρ. Στέφανος Μελισσόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ένα ακόμα έργο 1MW, η Conergy ενισχύει την ελληνική αγορά των ΑΠΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία Φ/Β εγκαταστάσεων που χαρακτηρίζονται για την αξιοπιστία και την ποιότητά τους. Τέτοιου είδους επενδύσεις χρειαζόμαστε και ήρθε νομίζω πια ο καιρός να συμβάλλουμε όλοι σε αυτό. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον έλληνα επενδυτή αξιόπιστες, ασφαλείς και αποδοτικές επενδύσεις».   

Από την πλευρά του, ο κ. Peter Keil, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. δήλωσε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η συνεργασία με την Conergy, μια ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των ΑΠΕ. Με την ποιότητα και την τεχνολογική υπεροχή των προϊόντων της,  είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε μια ασφαλή και εγγυημένη επένδυση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην “πράσινη ανάπτυξη” του τόπου μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!