Νέο φιάσκο με την πλατφόρμα του νέου «Εξοικονομώ» (φωτο) - Upd

Σχεδόν κάθε μέρα ισοδυναμεί, πλέον, και με ένα νέο φιάσκο για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στους ενδιαφερόμενους και τους Συμβούλους Έργου.

Μετά την αδυναμία πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος από σήμερα το πρωί, υπήρξε ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όχι επισήμως, αλλά μέσω του ιστοτόπου, που έκανε λόγο για επίλυση των προβλημάτων και επανενεργοποίηση από τις 12:00 σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δεύτερη ενημέρωση, και πάλι στην ιστοσελίδα που φιλοξενεί την πλατφόρμα, το υπουργείο τόνιζε ότι το σύστημα θα παραμείνει κλειστό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και πως θα είναι διαθέσιμο το πρωί στις 8:00. Αυτή η νέα αναβολή αποδιδόταν σε «αναβάθμιση και συντήρηση του συστήματος».

Μετά από λίγα λεπτά, βέβαια, αποσύρθηκαν από την ενημέρωση τα περί διαθεσιμότητας της πλατφόρμας από αύριο στις 8:00, με τον προγραμματισμό να μένει άλλη μια φορά... στον αέρα.

Όμως, λίγο μετά τις 13:20, το πληροφοριακό σύστημα επανήλθε σε λειτουργία και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αιτήσεις υποβάλλονται κανονικά, αν και με δυσκολίες.

Αργά το μεσημέρι, μέσω και πάλι του συστήματος, το υπουργείο ενημερώνει ότι «για λόγους συντήρησης και βελτίωσης απόδοσης, προγραμματίζεται να γίνει διακοπή της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος στις 16.00».

Αρκετά λεπτά μετά τις 16:00 και αφού η πλατφόρμα απενεργοποιήθηκε, το ΥΠΕΝ ενημέρωσε ότι θα είναι ξανά διαθέσιμη το απόγευμα στις 20:00.

Μετά τις 20:00, κι ενώ δεν είχε ανοίξει τελικά το σύστημα, η ενημέρωση άλλαξε, για μία ακόμη φορά: η πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 8:00 (το πρωί της Τετάρτης!).

Κανείς (συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου), φυσικά, δεν μπορεί να ξέρει τι ξημερώνει...

Δείτε τις δύο εικόνες:

 

Πρώτη ενημέρωση: 8:54

Τελευταία ενημέρωση: 20:39

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20 Μαρτίου, 2018 at 16:10 Απάντηση

    Η Αίτηση μου έχει κλείδωση και δεν μπορώ να την διαγράψω για να κάνω νέα Αίτηση τη πρέπει να κάνω;

Αφήστε μια απάντηση