Νέο NSX Concept περιβαλλοντικά υπεύθυνο

Η Honda Αμερικής παρουσίασε το νέο NSX Concept, αποκαλύπτοντας τη σχεδιαστική και τεχνολογική κατεύθυνση της επόμενης γενιάς του supercar.

 Tο νέο NSX,  που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ με το σήμα Acura, θα εξελιχθεί από τη Honda R&D Americas και θα κατασκευάζεται στο Οχάιο. Ωστόσο απευθύνεται στους ένθερμους οπαδούς της σπορ οδήγησης σε όλο τον κόσμο.

                   Το δυναμικό NSX Concept δίνει μία πρώτη γεύση από το supercar επόμενης γενιάς της Honda. Χρησιμοποιώντας υλικά ελαφρού βάρους και ένα V-6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, το NSX Concept υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες, καθώς και ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™).

 Μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ο Takanobu Ito, Πρόεδρος & CEO της Honda Motor Co., Ltd, ο οποίος είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της πρώτης γενιάς του NSX supercar της Honda, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μοντέλου δήλωσε:  «Όπως στο πρώτο NSX, η υλοποίηση των υψηλών επιδόσεων θα επιτευχθεί μέσω προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών. Σ’ αυτή τη νέα εποχή, παρά το γεγονός ότι εστιάζουμε στην οδηγική απόλαυση του NSX, πιστεύω ότι ένα supercar πρέπει να είναι παράλληλα και περιβαλλοντικά υπεύθυνο».

 Χρησιμοποιώντας μία μονάδα κίνησης με 2 ηλεκτροκινητήρες (2 Electric Motor Drive Unit) με προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής, το νέο υβριδικό AWD σύστημα μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει. Πέρα από τα πλεονεκτήματα της άριστης οδηγικής συμπεριφοράς του Sport Hybrid SH-AWD®, ένας ισχυρός VTEC® V-6 κινητήρας επόμενης γενιάς με άμεσο ψεκασμό θα συνεργάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροκινητήρα, καταφέρνοντας να συνδυάζει την επιτάχυνση που αρμόζει σε ένα supercar με την άριστη απόδοση.

 Με το Sport Hybrid SH-AWD, το NSX γίνεται απόλυτος εκφραστής «της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής» πρόσθεσε ο Ito.  «Το NSX θα κάνει τον οδηγό ένα με το αυτοκίνητο, προάγοντας τη δυναμική οδηγική εμπειρία χωρίς άσκοπες παρεμβολές».

 Το Acura ILX Concept είναι ο προάγγελος του νέου πολυτελούς compact sedan της Acura που πρόκειται να λανσαριστεί στην άνοιξη του 2012. Με σκοπό να αποτελέσει το εισαγωγικό μοντέλο της μάρκας, το ILX θα διατίθεται με τρεις κινητήρες, μεταξύ των οποίων το πρώτό υβριδικό βενζινο-ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της Acura. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.acura.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!