Ναύπακτος: Επενδύοντας στον εναλλακτικό τουρισμό με τη «Nostos Expo 2016»

Με γνώμονα την εξωστρέφεια, ο Δήμος Ναυπακτίας επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό, την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως με την 1η ‘Nostos’ Greek Alternative Tourism Expo που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ναυπάκτου από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ο Δήμος Ναυπακτίας υποδέχεται Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια, Αναπτυξιακές Εταιρείες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού τουρισμού, με στόχο να προσφέρει ένα σύγχρονο εκθεσιακό προϊόν και αναβαθμισμένη εμπειρία τόσο σε εκθέτες όσο και σε επισκέπτες.

Ο Δήμος Ναυπακτίας προσδοκά να καθιερωθεί η ‘Nostos’ Greek Alternative Tourism Expo ως σημείο αναφοράς για όλη την τουριστική Ελλάδα. Κατά τη διάρκειά της, οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να κλείσουν επαγγελματικές συμφωνίες, μιας και στο ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης των εκθετών της, η ‘Nostos’ Expo προσφέρει υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην προβολή τους στην τοπική αλλά και τη διεθνή αγορά μέσα από την παρουσίαση πολλών προορισμών, μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων, καθώς και προτάσεων τοπικής ελληνικής γαστρονομίας.

Για τη διεθνή προώθηση του ελληνικού τουρισμού, ειδικότερα, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες Ηosted Buyers από το εξωτερικό, στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον τουριστικό προορισμό ή την τουριστική επιχείρησή τους και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες.

Η πρωτοβουλία αυτή, από την πρώτη στιγμή έχει λάβει την πλήρη στήριξη της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία μεταξύ άλλων έχει δηλώσει πως «η 1st ‘Nostos’ Greek Alternative Tourism Expo αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί ο τουριστικός πλούτος ολόκληρης της Ελλάδας, να αναδειχθούν οι δημοφιλείς αλλά και νέοι ελληνικοί  τουριστικοί προορισμοί καθώς και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος επισημαίνει πως «κατά τη διάρκεια της ‘Nostos’ Expo οι εκθέτες θα πραγματοποιούν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με Hosted Buyers από καταξιωμένα Γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού ώστε να εξασφαλίσουν επαγγελματικές συμφωνίες. Ήδη οι συμμετοχές που έχουμε προέρχονται από τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ολλανδία, τη  Γαλλία, τη Σερβία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κύπρο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την εξωστρέφεια με την οποία ο Δήμος μας αντιμετωπίζει την όλη διοργάνωση, την οποία επιδιώκουμε να καταστήσουμε θεσμό. Η βασική μας στόχευση είναι η ‘Nostos’ Greek Alternative Tourism Expo σε λίγα χρόνια να αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό».

Ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Σύψας τονίζει την ιδιαίτερη βαρύτητα που προσδίδουν στη ‘Nostos’ Expo και οι συνεδριακές διεργασίες που θα λάβουν χώρα. «Τεχνοκράτες και επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων θα τοποθετηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις σε round tables και workshops», σημειώνει ο ίδιος για να προσθέσει πως «παράλληλα events και happenings θα διαδραματίζονται στον εξωτερικό χώρο, όπως επιδείξεις kite surf, sup, ιππασίας, τοξοβολίας, κτλ. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, βασική στόχευσή μας είναι φέτος να βάλουμε τα θεμέλια σε ένα γερό οικοδόμημα. Η τοπική κοινωνία έχει από την πρώτη στιγμή στηρίξει το εγχείρημα. Εκθέτες και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα για τέσσερις ημέρες να βρίσκονται στο σημείο που θα χτυπά η καρδιά του Ελληνικού Εναλλακτικού Τουρισμού».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση