Νεκρή φάλαινα 9 μέτρων ξεβράστηκε στη Σαντορίνη (φωτο+vid)

Μία νεκρή φάλαινα μήκους 9 μέτρων (Sperm whale) ξεβράστηκε στην περιοχή του Ακρωτηρίου, δίπλα στον ύφαλο “Αδιάβατος” που βρίσκεται στην πλευρά της Καλντέρας, στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Cyclades24.gr, το θηλαστικό ήταν σε σήψη ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της. Έμπειρος δύτης εντόπισε το κήτος περνώντας από το σημείο.

Συνήθως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σε υγειονομική ταφή του κήτους αφού προηγηθούν εξετάσεις για να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι τέτοιο φαίνεται αρκετά δύσκολο καθώς η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την περισυλλογή της. Έχει ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο Θήρας και αναμένονται απαντήσεις από το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών).

«Είναι μια μεγάλη φάλαινα που την έβγαλε η θάλασσα έξω και δυστυχώς δεν την πήρε είδηση κανείς», είπε ο δύτης που έφτασε στο σημείο και σημείωσε ότι «η αίσθηση είναι περίεργη μπροστά σε μια τέτοια εικόνα».

Παλαιότερα περιστατικά

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε άλλα σχετικά πρόσφατα, που αφορούσαν νεκρές φάλαινες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τον Ιούνιο του 2016 μία νεκρή φάλαινα βρέθηκε στο νησάκι Χρυσή της Ιεράπετρας στην Κρήτη, τον Φεβρουάριο του 2014 στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και παλιότερα, τον Σεπτέμβριο του 2011 στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Μαζικός εκβρασμός νεκρών φαλαινών-ζιφιών είχε συμβεί στην Κέρκυρα, τον Δεκέμβριο του 2011.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση