Νεκρός ηλεκτρολόγος στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ

Την τελευταία του πνοή άφησε 42χρονος εργαζόμενος κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας.

Το βράδυ της Δευτέρας λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν βλάβη στον αποθέτη Α4 του ορυχείου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τον άτυχο εργαζόμενο χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα 6.000 βολτ. Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Για τις συνθήκες του ατυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τη ΔΕΗ.

«Η ασφάλεια πάνω από όλα, είναι το σύνθημά μας και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.

Θλίψη και οργή για τον θάνατο 42χρονου εργαζόμενου εκφράζει η ΓΕΝΟΠ και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να διαφυλάξει τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση να συγκροτήσει την επιτροπή κρίσεως εργατικών ατυχημάτων.

Όπως τονίζει, η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθούν καταστάσεις στους χώρους εργασίας και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος, αλλά, όπως υποστηρίζουν, «χωρίς τις καίριες και καθοριστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς Διοίκησης, δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση