Νεκρό σπάνιο θαλασσοπούλι στην Καστοριά - Πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων

Νεκρό βρέθηκε στα δίχτυα ψαράδων ένα σπάνιο θαλασσοπούλι που ξεκίνησε το ταξίδι του από τον αρκτικό κύκλο και ήρθε να ξεχειμωνιάσει στη λίμνη της Καστοριάς, όπου σήμερα το θερμόμετρο δείχνει μείον 9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς, «πρόκειται για έναν σπάνιο επισκέπτη από τις βόρειες θάλασσες που όμως θαυμάσαμε για λίγες ώρες δυστυχώς γιατί πιάστηκε σε δίχτυα ψαράδων».

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πολλές φορές δεν γίνεται σωστή μεταχείριση από τους αλιείς, με αποτέλεσμα πολλά πτηνά να πιάνονται στα δίχτυα, λόγω του ότι είναι κρυσταλιζέ και δεν ξεχωρίζουν από το φυσικό περιβάλλον, τα οποία επιπλέον θα έπρεπε να είναι πολύ πιο μέσα και όχι τόσο κοντά στην ακτή, προσθέτοντας ότι επανειλημμένα το θέμα έχει τεθεί στον υπεύθυνο ιχθυολόγο για τη λίμνη με προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αστυνόμευση στη λίμνη, από εδώ και στο εξής, ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει συστηματική επιτήρηση της Βόρειας και της Νότιας παραλίας και ειδικά στην περιοχή από το Μαυροχώρι μέχρι το ύψος της ΓΕΟΚ, από μέλη της ομάδας διαχείρισης δυτικής Μακεδονίας, για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα , τόνισε.

Φέτος, στις καταμετρήσεις που έχουν γίνει σε βιοτόπους, στη λίμνη της Καστοριάς είναι χαμηλότεροι οι αριθμοί των πτηνών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, γεγονός που αποδίδεται στα βεγγαλικά την περίοδο των εορτών και στην ηχορύπανση που επηρεάζει αρνητικά την πανίδα της περιοχής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση