Νησιά: 400 εκατ. για ΑΠΕ, διασύνδεση και πιο πράσινο αποτύπωμα

«Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας θα στοχεύει στην ανάπτυξη μίας πράσινης οικονομίας, χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με εισαγωγή καινοτόμων λύσεων που θα είναι και οικονομικά ανεκτές για τους τελικούς χρήστες».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, κατά την ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας, με θέμα: «Το τοπίο στη νέα εποχή της ενεργειακής μετάβασης: προκλήσεις, επενδυτικές ευκαιρίες και τεχνολογικές καινοτομίες».

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Φάμελλος για το νομοσχέδιο των ενεργειακών συνεταιρισμών που επεξεργάζεται το υπουργείο, «αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην αξιοποίηση των ΑΠΕ με συμμετοχή δήμων, κοινοτήτων, τοπικών επιχειρήσεων και πολιτών».

«Εκτός από το συμμετοχικό σχεδιασμό, υλοποίηση και χρήση, οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί θα επιτρέψουν τη δημοκρατική μετάβαση σε αποκεντρωμένες, αποδοτικότερες και καινοτόμες λύσεις παραγωγής και χρήσης ενέργειας», είπε ο ίδιος

O αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπενθύμισε ότι οι συντονισμένες διαπραγματευτικές προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για το EU-ETS είχαν ως αποτέλεσμα τη συμφωνία του Συμβουλίου για ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την Ελλάδα, ύψους έως 400 εκατ. ευρώ, «το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δικτύου ηλεκτρισμού των νησιών» για επενδύσεις σε ΑΠΕ και διασύνδεση με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση