ΝΤΑΒΟΣ: Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ CEOs

H γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο βρίσκονται στην κορυφαία λίστα με τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία το 2016. Αυτό  θεωρούν οι κορυφαίοι CEOs του κόσμου σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της pwc που παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Οι αποφάσεις της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο φαίνεται πως έχουν μικρότερη επίδραση στις αποφάσεις και τις ανησυχίες των 1.322 κορυφαίων επιχειρηματιών από 83 χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα στην κορυφαία αυτή λίστα, με βάση την έρευνα,  το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής καταλαμβάνει την 11η θέση  ενώ στις παραπάνω θέσεις βρίσκονται ζητήματα  που έχουν σχέση με την πολιτική, την οικονομία αλλά και τις  επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Αν και πιστεύει ένας σημαντικός αριθμός κορυφαίων επιχειρηματιών ότι η κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει την οικονομία αντίθετη είναι άποψη οικονομολόγων και ακαδημαϊκών. Με βάση τα στοιχεία μεγάλης έρευνας θεωρούν την αλλαγή του κλίματος ως τη μεγαλύτερη δυνητική απειλή για την παγκόσμια οικονομία το 2016.

Ας δούμε ποιες από τις δυο πλευρές στο τέλος του 2016 θα έχουν δικαιωθεί!!!

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση