Νυχτερινός ημιμαραθώνιος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Για πρώτη φορά στην ιστορία της αθλητικής Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου μετά το ηλιοβασίλεμα  στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου οι δρομείς θα τρέξουν είτε τον ημιμαραθώνιο (21 χιλιόμετρα) είτε τα 5.000μ. στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη φορέων της πόλης. Θα είναι η πρώτη διοργάνωση που οι δρομείς θα ξεκινήσουν με το ηλιοβασίλεμα και θα τερματίσουν βράδυ, στον Λευκό Πύργο.

Αφετηρία – Διαδρομή - Τερματισμός

-  Ημιμαραθώνιος: Αφετηρία επί της Λεωφόρου Νίκης και τερματισμός ο Λευκός Πύργος.

Ώρα Εκκίνησης: 17:40 (Δύση του Ηλίου)

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφ. Βασ. Όλγας, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Λεωφ. Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο, μετά από τρεις γύρους

- 5.000 μ.: Αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμός ο Λευκός     Πύργος.

Εκκίνησης: 18:00

Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).

Η διαδρομή των 5χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες  τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

«Οργανώνουμε για πρώτη φορά Νυκτερινό Αγώνα Δρόμου  στη Θεσσαλονίκη και τον αφιερώνουμε στην προσπάθεια της οργάνωσης Α21- ενάντια στην ανθρώπινη δουλεία- και στους Θεσσαλονικείς αθλητές του Σπάρταθλου που αναδεικνύουν το μεγαλείο του αθλητικού ιδεώδους με την τεράστια δοκιμασία της ανθρώπινης αντοχής και του ψυχικού σθένους τους ! Ταυτόχρονα δείχνουμε μια άλλη όψη του ιστορικού κέντρου της πόλης στους δρομείς, στους επισκέπτες και τους πολίτες»  δήλωσε η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση «www.thesshalfmarathon.org» και «www.thesshalfmarathon.org/gr», καθώς και στο mail «info@thesshalfmarathon.org».

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!