Ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκτροπή του Αχελώου

Ο Αχελώος και η υπόθεση της εκτροπής του θα εκδικαστεί έβδομη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τον προσεχή Μάιο.

Στο ΣτΕ είχαν δρομολογηθεί προς συζήτηση στην αυξημένη σύνθεση του Ε΄ Τμήματος με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον σύμβουλο Παναγιώτη Ευστρατίου, οι αιτήσεις ακύρωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μεταξύ άλλων και τοπικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, κατά των κυβερνητικών σχεδίων.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι νέες πολυσέλιδες αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργου Περιβάλλοντος έδωσαν ωστόσο νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς οι προσφεύγοντες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτημα συνέχισης της δίκης, επισημαίνοντας ότι οι νέες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν καταργούν τη δίκη που εκκρεμεί. Αντιθέτως, εκτιμούν, είναι συμπροσβαλλόμενες των πρώτων για τις οποίες ήδη έχουν ζητήσει την ακύρωσή τους.

Σήμερα, εξάλλου, κατέθεσαν νέες αιτήσεις ακύρωσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών.

Η υπόθεση του Αχελώου ποταμού απασχολεί τα τελευταία 20 χρόνια τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας που μέχρι στιγμής έχει εκδοσει έξι ακυρωτικές αποφάσεις, όσο και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση