Ξεκίνησε η προβολή της ταινίας του Αλ Γκορ με τίτλο «Μία ενοχλητική Συνέχεια»

Έντεκα χρόνια μετά το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Μία ενοχλητική Αλήθεια», προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 28 Ιουλίου η δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ, με τίτλο «Μία ενοχλητική Συνέχεια».

Στη νέα του ταινία παρουσιάζει μεγάλο μέρος των διαπραγματεύσεων κατά τη σύνοδο των Παρισίων, όπου συμμετείχε ανεπίσημα και μάλιστα συνέβαλε  ώστε να πειστούν οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και η κοινωνία των πολιτών για την ανάγκη συντονισμένης παγκόσμιας δράσης για το κλίμα. Ο κ. Γκορ χρειάστηκε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την ινδική κυβέρνηση, η οποία αρχικά πήρε μια σκληρή γραμμή στις συνομιλίες υποστηρίζοντας ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα ορυκτά καύσιμα.

Σε αντίθεση με την ταινία του 2006,το νέο ντοκιμαντέρ δίνει μια αισιόδοξη νότα, δείχνοντας πώς διάφορες χώρες και κοινότητες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Όπως και στην πρώτη ταινία, το νέο ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε μια αξιοσημείωτη ιστορία της  ζωής του Γκορ, συμπεριλαμβανομένης της θητείας του αντιπροέδρου του Μπιλ Κλίντον, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε το Πρωτόκολλο του Κιότο με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε μεγάλο βαθμό πριν από την εκλογική νίκη του Τράμπ, ένα σημαντικό τμήμα του εξετάζει τη ρητορική του νέου Αμερικανού προέδρου σχετικά με την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια της εκστρατείας αλλά και τις αρχικές ενέργειες με την ανάληψη των καθηκόντων στο Λευκό Οίκο.

Ο Αλ Γκορ έχει κερδίσει ένα Όσκαρ ενώ το 2007 του απονεμήθηκε το Νομπέλ Ειρήνης για τον αγώνα του στη προστασία του περιβάλλοντος και το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση