Ξεκινούν στις 26 Φεβρουαρίου οι εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma

Την ανάπτυξη μέσω αύξησης της εξωστρέφειας και ενσωμάτωσης υψηλής προστιθέμενης αξίας στα τρόφιμα και ποτά των εγχώριων μικρών και μεσαίων παραγωγών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο η φετινή διοργάνωση των εκθέσεων DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA.

Τα δύο αυτά εκθεσιακά γεγονότα διοργανώνονται από τη ΔΕΘ-Helexpo στο χρονικό διάστημα 26-29 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε πως στις εκθέσεις DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA θα βρεθούν 110 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και αγοραστές από εισαγωγικές εταιρίες, διανομείς, χονδρεμπόρους, επιχειρήσεις Horeca & catering, αλυσίδες φούρνων-ζαχαροπλαστείων κλπ από 13 χώρες. Συνολικά, εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθούν 3.000 προκαθορισμένα επιχειρηματικά ραντεβού αποκλειστικά με τους συμμετέχοντες στις δύο εκθέσεις, ενώ αναμένονται και ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από την ΠΓΔΜ (γκρουπ 100 ατόμων), την Αλβανία και τη Σερβία.

Στη διοργάνωση της ARTOZYMA αναφέρθηκε ειδικότερα ο Ά Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως στόχος είναι να εξελιχθεί σε μία πολύ μεγάλη Βαλκανική διοργάνωση. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού με εκπροσώπηση 6 περιοχών της χώρας, το οποίο θα αναδείξει και την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας.

Την αναπόσπαστη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το γλυκό και την τέχνη του υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης κ. Μάριος Παπαδόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την προσπάθεια να αναδειχθεί περισσότερο η Θεσσαλονίκη ως «πόλη του γλυκού» και παρέπεμψε στις πρωτοβουλίες που θα υλοποιήσουν τα ζαχαροπλαστεία της πόλης κατά τη διάρκεια των επικείμενων εκθέσεων.

Στην 26η DETROP BOUTIQUE και στην 7η ARTOZYMA συμμετέχουν πάνω από 300 εκθέτες σε έξι περίπτερα (σε 20.000 τμ μεικτά) με εκπροσώπηση πολλών διαφορετικών τομέων του κλάδου τροφίμων-ποτών και με επιχειρήσεις, που παράγουν, τόσο επώνυμα, όσο και private-label προϊόντα.

Οι εμπορικοί επισκέπτες στις δύο εκθέσεις προέρχονται από τις χώρες Ρουμανία, Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Κύπρος και Αλβανία.

Κυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα στην DETROP BOUTIQUE είναι το "Cheese & Wine", όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρευρεθούν τα δύο αυτά προϊόντα στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός. Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο «Cheese & Wine» θα γίνουν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον βραβευμένο οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα. Master Classes θα γίνουν με τους Δημήτρη Σκαρμούτσο, Χριστόφορο Πέσκια και Παναγιώτη Δεληθανάση.

Ως μία έκθεση με καινοτομικό χαρακτήρα η DETROP BOUTIQUE ενσωματώνει ιδιαίτερα στοιχεία και εμπνεύσεις, όπως Pop Up εστιατόρια, δηλαδή αναδυόμενα εστιατόρια, όπου παρουσιάζονται πρωτοποριακές γαστρονομικές επιδείξεις σε ειδικό χώρο εστίασης με διαφορετικές πάντοτε θεματικές.

Ακόμη, οι εκθέτες της θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να αποκαλύψουν τα νέα τους προϊόντα στα ράφια του CORNER SHOWROOM "It's all new to me", το οποίο διαθέτει η έκθεση και να διεκδικήσουν ένα τιμητικό βραβείο!

Οι DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA δεν έχουν μόνο ένα έντονο και δυναμικό εμπορικό και επαγγελματικό χαρακτήρα, αλλά πλαισιώνονται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Σ' αυτό ξεχωρίζει το εκτεταμένο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εξειδικευμένων ομιλιών, σεμιναρίων και workshops, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της DETROP BOUTIQUE και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων του κλάδου των τροφίμων-ποτών.

Ακόμη, την ερχόμενη Κυριακή διοργανώνεται ημερίδα για τις θρησκευτικές πιστοποιήσεις Kosher/Halal, οι οποίες αποτελούν διαβατήριο για εξαγωγές σχετικών προϊόντων & υπηρεσιών.

Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού κατά τη διάρκεια της ARTOZYMA θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Τεχνολογία- Καινοτομία στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική», ενώ η έκθεση θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών Ελλάδος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση