Ξενάγηση στις λίμνες Κορώνειας και Βόλβης

ποταμός Μπογδάνας

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.), στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος ενημέρωσης ευαισθητοποίησης, πραγματοποιεί προγράμματα ξενάγησης στην περιοχή αρμοδιότητας του από εξειδικευμένο προσωπικό. Τα προγράμματα αυτά έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του σχολικού πληθυσμού για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική, οικονομική, αισθητική, επιστημονική, τουριστική και περιβαλλοντική αξία της περιοχής, τις υπηρεσίες που παρέχει ο Φ.Δ., καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Τα υπεραιωνόβια πλατάνια του Σχολαρίου, γεμάτα  με ερωδιούς, το βήμα του Απ. Παύλου μαζί με το υπεραιωνόβιο πλατάνι και το Οθωμανικό Λουτρό, οι Νυμφόπετρες, το παραλίμνιο δασύλλιο της Μαδύτου για ορνιθοπαρατήρηση με τηλεσκόπιο στην Λίμνη Βόλβη, τη 2η μεγαλύτερη φυσική λίμνη σε έκταση σ’ όλη την Ελλάδα, το δάσος της Απολλωνίας, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως και τα Μακεδονικά Τέμπη για πεζοπορία μέσα στη φύση, το κάστρο της Ρεντίνας, το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας για προσκύνημα και τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας και του Λαγκαδά για τις τοπικές γευστικές απολαύσεις της περιοχής είναι μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Για το λόγο αυτό προσκαλούμε όλα τα σχολεία να επισκεφτούν την περιοχή μας και να έρθουν από κοντά σε επαφή με το φυσικό κάλλος των δύο λιμνών.

Το πρόγραμμα της ξενάγησης περιλαμβάνει 4 διαφορετικές διαδρομές όπου κάθε σχολείο μπορεί να επιλέξει μία ή συνδυασμό αυτών :

 1η Διαδρομή: (Δάση)

 Κέντρο Πληροφόρησης (Απολλωνία)-Δάσος Απολλωνίας– Κοιλάδα Ρεντίνας

         2η Διαδρομή: (Λίμνες) 

Στάση θέας (Χορτιάτης)- Παραλίμνιο Πάρκο Αγίου Βασιλείου(Πύργος Αγίου Βασιλείου, Λίμνη Κορώνεια)-Λουτρά Νέας Απολλωνίας(Λίμνη Βόλβη)-Κέντρο Πληροφόρησης

         3η Διαδρομή: (Χλωρίδα-Πανίδα)

 Δ.Δ. Ευαγγελισμού (Λίμνη Κορώνεια) - Υπεραιωνόβια Πλατάνια Σχολαρίου (Μνημεία της Φύσης)- Νυμφόπετρες-Παραλίμνιο Πάρκο Μικρής Βόλβης -Κέντρο Πληροφόρησης

Νυμφόπετρες

            4η Διαδρομή: (Ιστορία-Πολιτισμός)

          Κάστρο Ρεντίνας - Αγία Μαρίνα- Βήμα Απ. Παύλου-τζαμί, χάνι, λουτρό - Κέντρο Πληροφόρησης

    Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει προβολή περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ με ταυτόχρονη διαλογική συζήτηση τα οποία λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο Πληροφόρησης στην Απολλωνία. Επίσης πραγματοποιούνται διάφορες περιβαλλοντικές δραστηριότητες και παιχνίδια σε διάφορα σημεία του Εθνικού Πάρκου.

    Για τον καλύτερο προγραμματισμό της επισκέψεως σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τέλη  Δεκέμβρη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!