Ξενοδοχεία της Χαλκιδικής με οικολογική πιστοποίηση

Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής χαμογελούν με οικολογική διάθεση στους τουρίστες τα τελευταία χρόνια. Η επιτυχημένη συμμετοχή της Ένωσης στο πρόγραμμα ShMILE2 ολοκληρώθηκε στην Άκαμπα της Ιορδανίας. Η Ένωση Ξενοδοχείων της Χαλκιδικής είναι έτοιμη και φέτος να υποδεχθεί τουρίστες της Κεντροδυτικής και Βόρειας Ευρώπης που επιλέγουν τα καταλύματα με βάση τις οικολογικές τους ευαισθησίες.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ήταν ο μόνος τουριστικός εταίρος από την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στο διακρατικό αυτό πρόγραμμα, όπου συμμετείχαν η Ιορδανία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Γαλλία.Περί τις 35 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Χαλκιδικής πήραν μέρος στην δράση ShMILE2, με τις 14 να έχουν εκπαιδευθεί και έξι από αυτές να περνούν τον πρώτο έλεγχο για τη σχετική πιστοποίηση. «Η αγορά δείχνει για τα επόμενα χρόνια μια τάση προς διακοπές σε ξενοδοχεία που η περιβαλλοντική τους διαχείριση είναι πιστοποιημένη από οργανισμούς και οικολογικά σήματα όπως green key, eco label» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης Γρηγόρης Τάσιος

Το ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα Eco label για τις υπηρεσίες καταλυμάτων είναι το μοναδικό με πιστοποίηση από έναν ανεξάρτητο και αρμόδιο φορέα και είναι αναγνωρισμένο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στόχος του είναι η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των τουριστικών επιχειρήσεων και των πελατών τους, μέσω του περιορισμού της χρήσης πόρων, της μείωσης των εκπομπών CO2, αλλά και των εκλύσεων ρύπων στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής θα παρουσιάσει τέλη Απριλίου τα αποτελέσματα του δικού της μέρους του προγράμματος, καθώς και την μελέτη για την ήπια τουριστική ανάπτυξη της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!