Ξεπέρασαν τις 4.800 οι εγκρίσεις για υπαγωγή στο νέο ΚΟΤ την πρώτη ημέρα

Η ΗΔΙΚΑ δημοσιοποίησε αναλυτικά στοιχεία​ σχετικά με το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους πολίτες χθες Πέμπτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (www.idika.gr/kot/). Από αυτά προκύπτει ότι μέσα σε μερικές ώρες ενδιαφέρον εκδήλωσαν σχεδόν 9.000 πολίτες ενώ ήδη εγκρίθηκε το 91,25% από τις 5.270 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι:

  1. όσοι υπάγονται στο παλαιό ΚΟΤ έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου να υποβάλουν τη​ νέα αίτηση
  2. το νέο ΚΟΤ προσφέρεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, κάποια ΜΜΕ μεταδίδουν τη λανθασμένη είδηση ότι απορρίπτονται αιτήσεις επειδή η κατανάλωση τετραμήνου έχει υπερβεί τις 800 και 1.000 κιλοβατώρες. «Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση των πολιτών», υπογραμμίζει το υπουργείο, «παραθέτουμε εκ νέου τον πίνακα με τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με ΚΟΤ (είτε της κατηγορίας Α είτε της κατηγορίας Β), όπως υπήρχε στο ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιοποίησε το Υπουργείο τις προηγούμενες ημέρες, προς ενημέρωση των πολιτών».

1 άτομο 1.400 kWh
μονογονεϊκή + 1 ανήλικος

ή 2 ενήλικοι

1.600 kWh
μονογονεϊκή + 2 ανήλικοι

ή 2 ενήλικοι + 1 ανήλικος

1.700 kWh
μονογονεϊκή + 3 ανήλικοι

ή 2 ενήλικοι + 2 ανήλικοι

ή 3 ενήλικοί

1.800 kWh
μονογονεϊκή + 4 ανήλικοι

ή 2 ενήλικοι + 3 ανήλικοι

ή 3 ενήλικοί + 1 ανήλικος

1.900 kWh
μονογονεϊκή + 5 ανήλικοι

ή 2 ενήλικοι + 4 ανήλικοι

ή 3 ενήλικοί + 2 ανήλικος

ή 4 ενήλικοι

2.000 kWh​

Για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει άτομο με αναπηρία 67% και άνω τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh. Για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει άτομο που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται κατανάλωση 200 kWh και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος κατανάλωση 100 kWh, μέχρι του συνολικού ορίου των 2.400 kWh ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. Το όριο αυτό αυξάνεται κατά 300 kWh για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει άτομο με αναπηρία και κατά 600 kWh για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει άτομο που χρήζει μηχανικής υποστήριξης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση