Οίνος… εκλεκτός από τα Πλάγια του Κιλκίς

Η ξηρασία έπληξε την παραγωγή αλλά όχι  την ποιότητα

Μια χρονιά ποιοτική αλλά με  λιγότερη παραγωγή ήταν η φετινή  για τους οινοπαραγωγούς της χώρας .

   Στα  Πλάγια   της επαρχίας Παιονίας  του νομού Κιλκίς  «η ξερική περίοδος  βοήθησε  στην  ποιότητα  ωστόσο η  ποσότητα των   σταφυλιών   της ποικιλίας   «τσάπουρνο»  είναι περιορισμένη σε  σύγκριση  με πέρσι μας»  είπε ο πατήρ Αναγνώστης.«Μας ικανοποιεί ότι θα έχουμε  καλύτερης ποιότητας  κρασί και φέτος,    παρόλο που η παραγωγή ήταν μειωμένη   κατά δύο τόνους. Πελάτες  μας  είναι κυρίως επισκέπτες από τα γύρω χωριά ,τη Θεσσαλονίκη  και άλλες περιοχές  της κεντρικής Μακεδονίας, μας ξέρουν  όλα αυτά τα χρόνια για  την ποιότητα  του κρασιού μας . Η τιμή είναι προσιτή  και κυμαίνεται  στα 2 με 2,5 ευρώ  το κιλό». 

Από την πλευρά του ο  Γιάννης Δαλλας κάτοικος του χωριού  δηλώνει ικανοποιημένος «αν και με λιγότερη ποσότητα έχουμε  καλύτερη  για ποιότητα»

Το φτωχό αργιλώδες υπέδαφος, η ξηρότητα της ατμόσφαιρας και το μόνιμο αεράκι συνθέτουν την ιδανική συνταγή για την εξαιρετική ποιότητα τους. Ο πολιτιστικός σύλλογος Πλαγίων Παιονίας διοργάνωσε φέτος την δεύτερη γιορτή κρασιού το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Πλάγια είναι χτισμένα στο βόρειο τμήμα του δήμου Αξιούπολης στο νομό Κιλκίς, στην πλαγιά ενός  υψώματος με υψόμετρο 412 μέτρων (ύψωμα «412») κοντά στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα.Η απόσταση του χωριού είναι 75χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!