Οδηγίες για την περιήγηση σας στις λίμνες Κορώνειας -Βόλβης

Ο Φορέας Διαχείρισης ενημερώνει το κοινό ότι διανύουμε την αναπαραγωγική περίοδο της πανίδας (έως τέλη Ιουνίου)στην Προστατευόμενη Περιοχή και ως εκ τούτου παρακαλούνται οι επισκέπτες, περιπατητές, ποδηλάτες και ορειβάτες να αποφεύγουν την περιήγηση σε πιθανά σημεία φωλίασης της πανίδας.

Συγκεκριμένα, αποφύγετε περάσματα φαραγγιών από ομάδες ατόμων, όχθες και πρανή ποταμών, ακτές λιμνών και καλαμώνες προκειμένου να μην δημιουργείται περαιτέρω όχληση στα αναπαραγόμεναείδη. Επιπλέον,  να μη προσεγγίζετε τυχόν φωλιές που ενδεχομένως να συναντήσετε.Υπενθυμίζεται ότι βάσει της ΚΥΑ 6919/2004 προκειμένου να πραγματοποιηθούν οργανωμένες περιηγήσεις στην Προστατευόμενη Περιοχή, απαιτείται ενημέρωση και παροχή ειδικής άδειας από τον Φορέα Διαχείρισης με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και συγχρόνως την προστασία των ειδών πανίδας.

Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη σας κάποιο περιστατικό που χρήζει βοήθειας (π.χ. πληγωμένο ζώο ή νεοσσός, κατεστραμμένη φωλιά με νεοσσούς κτλ.),ενημερώστε άμεσα τον Φορέα Διαχείρισης στο τηλέφωνο 23940-24553 ή στο 6977225388

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!