Οικογιορτή με πάνινες σακούλες στα Ιωάννινα

του Νίκου Αβουκάτου

Ένας σημαντικός αριθμός πάνινων σακουλών πρόκειται να διατεθεί για πρώτη φορά στη χώρα, σε μία εκδήλωση οικογιορτής. Οι διοργανωτές της 1ης Πανηπειρωτικής Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας, που θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα, αποφάσισαν να συμβάλουν στον αγώνα για τον περιορισμό χρήσης της πλαστικής σακούλας και έτσι με αυτόν τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους καταναλωτές.

«Με τη διάθεση 500 πάνινων σακουλών θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, ελπίζουμε ότι με την ανταπόκριση του κόσμου θα τις καθιερώσουμε και στις επόμενες οικογιορτές μας» επεσήμανε ο Κυριάκος Βήρος, ένας από τους διοργανωτές της Οικογιορτής.

oiko3

 Σαράντα δύο παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα, συναντιούνται, από τις 13-15 σε ένα στεγασμένο χώρο της Λαϊκής Αγίου Νικολάου στα Ιωάννινα.«Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τις καθημερινές συνήθειες πολλών δεκαετιών,  όμωε εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο  να  ξεχάσει πλέον την πλαστική σακούλα και να την αντικαταστήσει με τις πάνινες» υπογράμμισε ο κ. Βήρος.

Στη 1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή οι έκθετες και οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις που αφορούν τη διαμόρφωση της οικολογικής συνείδησης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λειτουργήσουν εργαστήρια και θα γίνουν συζητήσεις και ομιλίες. Στα εργαστήρια τα μικρά παιδιά  θα ζωγραφίσουν τις πάνινες σακούλες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι ομιλίες. Το δικό της πάγκο θα στήσει η ομάδα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων του Πελίτι. Ακόμη θα διοργανωθούν σεμινάρια για την τυροκομία και τη παρασκευή σαπουνιού.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση