Οικολογία-Αλληλεγγύη: Ρίχνουν επικίνδυνα απόβλητα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης - Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλες ποσότητες αποβλήτων, που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, απορρίπτονται καθημερινά από ιδιωτική εταιρία σε έκταση της Γέφυρας του δήμου Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με καταγγελία της Οικολογίας-Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για μια έκταση 30 στρεμμάτων περίπου, στο αγρόκτημα της Γέφυρας, στην οποία έχει δημιουργηθεί ένας κρατήρας από παλιά αμμοληψία, με βάθος 20 μέτρα. Η εταιρεία, η οποία την αγόρασε πριν δύο χρόνια με επίσημη αιτιολογία ότι θα κάνει εκεί μονάδα κομποστοποίησης, άρχισε να μεταφέρει με φορτηγά τεράστιες ποσότητες στερεών υλικών και να μπαζώνει τον χώρο.

Μετά από καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Ευσταθιάδη Λουκά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποδείχτηκε ότι οι επιχωματώσεις της εταιρείας ήταν παράνομες και χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Η αρμόδια Πολεοδομία Κορδελιού - Ευόσμου απαγόρευσε τη δραστηριότητα της εταιρείας, όμως πρόσφατα οι επιχωματώσεις ξανάρχισαν, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ότι δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Για την ποιότητα των απορριφθέντων υλικών, σύμφωνα με την Οικολογία-Αλληλεγγύη, είχε κληθεί το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διενήργησε πριν ένα χρόνο σχετικό έλεγχο, ο οποίος δεν εντόπισε τίποτε.

«Όπως όμως πληροφορηθήκαμε, ομάδα κατοίκων πήρε δείγμα από τα στερεά υλικά και προχώρησε σε μετρήσεις. Από τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύεται ότι στα απορριφθέντα στερεά υλικά, περιέχονται επιβλαβείς ουσίες, ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων και τις καλλιέργειες», αναφέρεται και προστίθεται:

«Παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, η διοίκηση του τοπικού δήμου του δημάρχου κ. Αναγνωστόπουλου παρείχε πρόσφατη έγκριση στην εταιρεία, προκειμένου αυτή να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην περιοχή».

Η Οικολογία - Αλληλεγγύη καταλήγει τονίζοντας ότι «θεωρεί το θέμα ως πολύ σοβαρό και συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, που ετοιμάζονται».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση