Οι δέκα πιο θορυβώδεις και οι δέκα πιο... ήσυχες πόλεις στον κόσμο

Η Κουανγκτσόου, στον νότο της Κίνας είναι η πόλη με τα υψηλότερα επίπεδα ηχορύπανσης στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα Γερμανών επιστημόνων.

Βασισμένη σε στοιχεία του «Mimi App», ενός τεστ το οποίο εξετάζει κατά πόσο μπορεί να σχετίζεται η απώλεια της ακοής κάποιου με τον θόρυβο της πόλης στην οποία κατοικεί, η έρευνα διαπίστωσε ότι καθημερινά οι 6,5 εκατ. κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης και σημαντικού εμπορικού λιμένα, έρχονται αντιμέτωποι με υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης, που σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζουν αρνητικά την ακοή τους.

Σύμφωνα με τον Independent και βάσει των στοιχείων της έρευνας που επικαλείται το Naftemporiki.gr, στην οποία συμμετείχαν 20.000 κάτοικοι 50 μεγάλων πόλεων σε όλον τον κόσμο, τα μεγαλύτερα επίπεδα ηχορύπανσης συναντώνται στα εξής αστικά κέντρα:

1. Κουανγκτσόου, Κίνα
2. Νέο Δελχί, Ινδία
3. Κάιρο, Αίγυπτος
4. Μουμπάι, Ινδία
5. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
6. Πεκίνο, Κίνα
7. Βαρκελώνη, Ισπανία
8. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
9. Παρίσι, Γαλλία
10. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

ixo2

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι πόλεις με τα χαμηλότερα επίπεδα ηχορύπανσης -μεταξύ εκείνων που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα- είναι οι εξής:

1. Ζυρίχη, Ελβετία
2. Βιέννη, Αυστρία
3. Όσλο, Νορβηγία
4. Μόναχο, Γερμανία
5. Στοκχόλμη, Σουηδία
6. Ντύσσελντορφ, Γερμανία
7. Αμβούργο, Γερμανία
8. Πόρτλαντ, ΗΠΑ
9. Κολωνία, Γερμανία
10. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Οι ερευνητές, οι οποίοι δεν συμπεριέλαβαν δεδομένα από κάποια ελληνική πόλη, συμπέραναν ότι σε ποσοστό 64%, η ηχορύπανση πιθανώς να έχει επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα την ικανότητα ακοής των κατοίκων των αστικών κέντρων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση