Οι εγκαταλελειμμένες αιμασιές της Άνδρου στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης στην Άνδρο, με τίτλο «Μετατροπή των εγκαταλειμμένων τοπίων αναβαθμίδων σε πράσινες υποδομές μέσω συμμετοχικής επιστασίας γης για καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» - (LIFE16 CCA/GR/000050), διοργανώνουν οι εταίροι του έργου LIFE TERRACESCAPE. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στις 18:00, στη Λέσχη Ανδρίων (Χώρα Άνδρου).

Οι αιμασιές της Άνδρου, ιδιαίτερης τεχνικής δημιουργήματα αιώνων, που υποστήριξαν τη διαχρονική ανθρώπινη παρουσία και πολιτισμό, όπως και το φυσικό περιβάλλον του νησιού, οδεύουν εγκαταλειμμένες προς την καταστροφή.

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σεσυνεργασία με τον Δήμο Άνδρου, το Πράσινο Ταμείο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, γίνεται προσπάθεια για μερική, βιώσιμη αποκατάστασή τους, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του έργου LIFE TERRACESCAPE. Πλην των κοινών ωφελειών που θα προκύψουν, η τοπική κοινωνία θα επωφεληθεί και από την επίτευξη καλλιεργήσιμης γης, με σκοπό την αειφορία.

«Προκειμένου να γίνει γνωστή όσο το δυνατόν ευρύτερα η παραπάνω προσπάθεια, ώστε το όφελος από την αποκατάσταση αιμασιών και επανακαλλιέργεια των εγκαταλειμμένων χωραφιών να μοιρασθεί ευρύτατα στο νησί, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του έργου, με σκοπό την ενημέρωση και την συμμετοχή σας σε αυτό», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση για την εκδήλωση.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση