Οι εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Φερών επισκέφθηκε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων.

Η 2α Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων» και εορτάζεται κάθε χρόνο με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία και συνετή χρήση των υγροτόπων. Φέτος το θέμα του εορτασμού ήταν αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή και είχε τίτλο:«Δεν είμαστε ανίσχυροι στη μάχη με την κλιματική αλλαγή».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση που `έγινε σχετικά με τη μεγάλη αξία των υγροτόπων, το ρόλο τους ως «προστάτες» από ακραία καιρικά φαινόμενα (απόρροια της κλιματικής αλλαγής), καθώς και για την αδιαμφισβήτητη αξία τους για πολλά είδη φυτών και ζώων, αλλά και για τον άνθρωπο.

Παράλληλα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες (κατασκευή μάσκας και κονκάρδας με ζώα του υγροτόπου, καθώς και σε διαγωνισμό με αναμνηστικά δώρα).

Και καταλήγει ο ΦΔ: «Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές για τον ενθουσιασμό που έδειξαν και για το ενδιαφέρον τους για το Δέλτα Έβρου και τις πολλαπλές αξίες και λειτουργίες του που ωφελούν όλους μας, όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή τους!

Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε και του χρόνου!»

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση