Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων 20 εθελοντές θα ριχτούν τις επόμενες ημέρες στη μάχη αποκατάστασης του πάρκου Καλοχωριου που έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. «Οι νέοι θα επιδιορθώσουν τις ζημιές που έχουν γίνει στις εγκαταστάσεις του πάρκου και θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την κατάσταση» επεσήμανε στην greenagenda ο Νίκος Μυλώσης, Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου του Δήμου Δέλτα.
Το επόμενο βήμα θα είναι οι δράσεις των σχολείων στην περιοχή για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε όσο αυτό είναι εφικτό τον χώρο. Η παρουσία των παιδιών μπορεί να αποτρέψει για κάποιες ώρες τους ασυνείδητους που πετούν απορρίμματα και αδειάζουν κάθε λογής μπάζα.
Στο άμεσο μέλλον θα προσπαθήσουμε με την εγκατάσταση συστήματος τηλεπαρακολουθησης να εποπτεύουμε τον χώρο . Χρειάζεται να εξασφαλίσουμε χρήματα από πρόγραμμα της Ευρωπαικής Ένωσης κατέληξε ο κ. Μυλώσης ο οποίος επεσήμανε ότι «η προστασία του φυσικού χώρου είναι υποχρέωση όλων μας για αυτό και πρέπει να κάνουμε την περιοχή φιλόξενη για τους επισκέπτες και να την προστατεύουμε όπως το σπίτι μας, το μπαλκόνι μας».
Το νότιο τμήμα του Γαλλικού ποταμού, κοντά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, πέραν της ιστορικής και περιβαλλοντικής του σημασίας, θεωρείται και τουριστικής αξίας λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής των δύο μικρολιμνών (βόρεια και νότια) που έχουν σχηματιστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Καθώς πρόκειται για σημεία εύκολα προσβάσιμα και επισκέψιμα, η καταγραφή αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση του τοπίου. Οι επόμενες δράσεις του Δήμου Δέλτα και του Φορέα Διαχείρισης στοχεύουν σε νέες επιχειρήσεις καθαρισμού των προστατευόμενων περιοχών (στις περυσινές συμμετείχαν 1.000 μαθητές), αλλά η διατήρηση, όπως επισημαίνουν όλοι, επαφίεται στην ευαισθησία των πολιτών που κατοικούν σε όλο το δυτικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης.