Οι Κήποι του Ιπποκράτη από την Apivita στην 81η ΔΕΘ (φωτο)

του Δημήτρη Διαμαντίδη

H πρότυπη σε διεθνές επίπεδο επιχείρηση, που έχει καταφέρει να προβάλλει την ελληνική φιλοσοφία προβάλλοντας την Ιπποκράτεια θεώρηση για την βοτανολογία, η Apivita, μετέφερε με επιτυχία και στην 81η ΔΕΘ ένα δείγμα αυτής της προσέγγισης αξιοποίησης των θεραπευτικών και αρωματικών φυτών της βιοποικιλότητας της χώρας μας.

Εντός των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε από την Apivita μία μικρογραφία του Ιπποκράτειου Κήπου που βρίσκεται στη Κω, στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα (στο νησί με πρωτοβουλία της έχει υλοποιήσει μία ανάλογη πρωτοβουλία, αλλά σε έκταση πέντε στρεμμάτων).

Στον Κήπο του Ιπποκράτη στη ΔΕΘ φυτεύτηκαν 28 διαφορετικά είδη, που το κάθε ένα από αυτά έχει περίπου 15 διαφορετικά φυτά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δένδρων.

Το κάθε φυτό συνοδεύεται από ταμπελάκι με την κοινή, την επιστημονική και την ονομασία του κατά τον Ιπποκράτη, ενώ υπάρχει και barcode (QR code), το οποίο θα μπορούν να «διαβάζουν» όσοι διαθέτουν smartphone.

11

Με τη χρήση του barcode θα εισέρχονται και στην τράπεζα πληροφοριών της Apivita για να ενημερωθούν για τις ιδιότητες και τις χρήσεις των φυτών του Κήπου.

33

Η εταιρεία διαθέτει ένα βιοκλιματικό εργοστάσιο στο βιομηχανικό πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής, που εκτείνεται σε 6.830 τ.μ. Ο εργοστασιακός χώρος αποτελεί προσομοίωση κυψέλης, η οποία στοχεύει να λειτουργεί ως χώρος διαδραστικής επαφής με την ελληνική βιοποικιλότητα.

Στους εξωτερικούς χώρους έχει αναπτυχθεί βοτανικός κήπος με 200 διαφορετικά είδη βοτάνων της ελληνικής φύσης και μελισσοκομείο, ενώ στο εσωτερικό του συναντά κανείς υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις καθετοποιημένης παραγωγής.

22

Η εταιρεία έχει αναπτύξει πάνω από 300 φυσικά προϊόντα, ενσωματώνοντας σε αυτά μελισσοκομικά προϊόντα, εκχυλίσματα από ελληνικά βότανα και αιθέρια έλαια.

Επί τριάντα έξι χρόνια προβάλλει διεθνώς την ελληνική επιχειρηματικότητα ποιότητας, συμμετέχει σε υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και απασχολεί 330 εργαζομένους σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιαπωνία.

Οι εγκαταστάσεις της (επένδυση ύψους 14,5 εκατ. ευρώ) έχουν πιστοποίηση ISO 9001, ISO 14001, OSHAS 18001 και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση