Οι μάσκες που πετάμε μπορούν να σκοτώσουν φάλαινα (vid)

Καθώς ο κόσμος καταπολεμά την πανδημία του κορωνοϊού, όλο και περισσότερος προστατευτικός εξοπλισμός καταλήγει στη θάλασσα.

Συνολικά 129 δισεκατομμύρια μάσκες προσώπου και 65 δισεκατομμύρια πλαστικά γάντια ρυπαίνουν το περιβάλλον κάθε μήνα, σύμφωνα με το Ocean Conservancy, γράφει το BBC το οποίο παρουσιάζει τα ευρήματα από διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως ο γειτονικός Bόσπορος στην Τουρκία, η θαλάσσια οδός που αποτελεί μέρος του ηπειρωτικού ορίου μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας.

Οι δύτες και οι ερευνητές εντοπίζουν περισσότερα από αυτά τα απόβλητα που επιπλέουν υποβρύχια ή ξεβράζονται σε ακτές, προκαλώντας προβλήματα στην άγρια φύση σε όλο τον κόσμο.

Στο βίντεο του BBC εμφανίζονται διάφοροι ειδικοί να περιγράφουν και να δείχνουν τα ευρήματα σε ακτές, ενώ προειδοποιούν πως αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση.

Εξηγούν πως το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και μεγάλο πριν την κρίση και πως οι τελευταίοι μήνες επιδείνωσαν την κατάσταση. Aκόμη και μια μόνο μάσκα είναι ικανή να σκοτώσει μια φάλαινα.

Το βίντεο του BBC για τα γάντια και τις μάσκες που απειλούν τη θαλάσσια ζωή:

What happens to the masks you throw away?

"The glove or the mask that you take off and casually disregard… could be the glove or the mask that kills a whale." As the world battles coronavirus, more and more protective equipment is ending up in the sea.https://bbc.in/2ZaSDvs

Geplaatst door BBC News op Woensdag 8 juli 2020
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση