Οι νικητές του 1ου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής της BIOSOLIDS (φωτο)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής της γνωστής εταιρείας παραγωγής οργανικών εδαφοβελτιωτικών και περιβαλλοντικής διαχείρισης BioSolids AE, με θέμα τα Χριστούγεννα.

Η BioSolids AE, κάλεσε τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Δήμου Σκύδρας να σχεδιάσουν μια πρωτότυπή χριστουγεννιάτικη κάρτα ενισχύοντας έτσι τόσο την δημιουργικότητα όσο και την περιβαλλοντική  ευαισθητοποίηση τους με βάσει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Η νικητές των βραβείων ήταν:

1ο  Βραβείο: Φωτεινή Λεριά/ 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας

2ο  Βραβείο:  Κιστόγλου Ευδοκία/ Δημοτικό Σχολείο Μανδάλου

3ο  Βραβείο:  Δουμανίδης Χαράλαμπος/ Δημοτικό Σχολείο Καλής

Την απονομή των δώρων στα παιδιά έκανε σε ειδική τελετή, που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Σκύδρας η Δήμαρχος κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Κυκλική Οικονομία

Η BIOSOLIDS με γνώμονα το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη παράγει στις εγκαταστάσεις της εδαφοβελτιωτικά προϊόντα μέσω της κομποστοποίησης βιομάζας και στερεών υπολειμμάτων, δηλαδή μέσω μιας φυσικής διαδικασίας κατά την οποία τα οργανικά υλικά μετατρέπονται σε μια πλούσια σκούρα ουσία που ονομάζεται κομπόστ ή εδαφοβελτιωτικό.

Η BIOSOLIDS SA παράγει εδαφοβελτιωτικό-κομποστ μέσω της κομποστοποίησης βιομάζας και στερεών εφαρμόζοντας στην πράξη την κυκλική οικονομία, αφού παράγεται ένα χρήσιμο προϊόν, το κομπόστ, το οποίο επιστρέφει πάλι στη γη και την εμπλουτίζει, κλείνοντας αρμονικά και με ασφάλεια τον οικολογικό κύκλο ζωής των οργανικών υλικών καλύτερα από κάθε άλλη τεχνολογία. Έτσι, η διαχείριση των οργανικών υλικών με κομποστοποίηση είναι στην καρδιά του ορισμού της αειφορίας

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση