Οι ορθοπεταλιές και το περπάτημα θα μειώσουν τα έξοδα στα Τρίκαλα

Με την αύξηση της χρήσης ποδηλάτου κατά 15% την επόμενη δεκαετία θα εξοικονομηθούν περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την έρευνα του προγράμματος SPACE που ολοκληρώνεται στον Δήμο Τρικκαίων, στο τέλος του έτους. Καθοριστικοί παράγοντες είναι επίσης, η δημιουργία νέων ποδηλατόδρομων και το περπάτημα.

Το  μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό είναι συνάρτηση της μείωσης των χρημάτων για καύσιμα, για φθορές των οχημάτων, αποκατάσταση βλαβών από ατυχήματα, περίθαλψη ασθενών και οτιδήποτε σχετίζεται με την αυτοκίνηση. Το πρόγραμμα SPACE («Supporting Policy and Action for Active Environments» – «Πολιτική Στήριξης και Δράσης για ένα Ενεργό Περιβάλλον») υλοποιήθηκε για μια διετία από τον Δήμο σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα συμπεράσματα της έρευνας του καθηγητή Ψυχολογίας Φυσικής Αγωγής Μάριου Γούδα συνέκλιναν στην ανάγκη υλοποίησης των σχεδιασμών του προγράμματος για την εξοικονόμηση πόρων.

Αυτοί οι σχεδιασμοί, όπως τους παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος, τ. αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, συνίστανται σε τέσσερις δράσεις:

 

  • Ενίσχυση της ποδηλατικής διαδρομής, με συνένωση των ποδηλατοδρόμων (των οδών Καλαμπάκας και Κονδύλη) στον κεντρικό και παράλληλη ένωση της διαδρομής για τα αθλητικά κέντρα, με ποδηλατόδρομο
  • Δημιουργία περιπατητικών διαδρομών στον ποταμό Ληθαίο και χρήση των βαρκών
  • Δημιουργία περιπατητικής διαδρομής από τον Αγιο Οικουμένιο προς τα σχολεία της Μπάρας
  •  Αύξηση του ωφέλιμου χώρου για πεζούς με την ανάπλαση της λαϊκής αγοράς.
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση