Οι «πράσινες» γειτονιές και όχι τα μεγάλα πάρκα αναχαιτίζουν τις κρίσεις άσθματος

Σημαντική μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των κρίσεων άσθματος μπορεί να επιτευχθεί απλώς με την φύτευση περισσότερων δέντρων στους δρόμους, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές βάσει στοιχείων που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Environmental International.

Επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ μελέτησαν την επίπτωση του αστικού πρασίνου στο άσθμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι φυτεύοντας περισσότερα δέντρα μπορούμε να μειώσουν τις επικίνδυνες επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία των πασχόντων.

Ωστόσο, από την μελέτη προκύπτει επίσης ότι τα μεγάλα αστικά πάρκα επιδεινώνουν το άσθμα καθώς δημιουργείται ένα επικύνδυνο ερεθιστικό μίγμα γύρης και ατμοσφαιρικών ρύπων στα εν λόγω σημεία.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Δρ Ίαν Άλκοκ, σύμφωνα με το In.gr, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 650.000 σοβαρά περιστατικά άσθματος σε 26.000 αστικές γειτονιές.

Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι, σε ευρος 15ετίας για κάθε 300 περισσότερα δέντρα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μειώνονταν περίπου κατά 50 οι εισαγωγές στο νοσοκομείο για κρίση άσθματος ανά 100.000 κατοίκους.

Επιπλέον σε περιοχές με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά με πολλά δέντρα, οι εισαγωγές των κατοίκων για κρίση άσθματος ήταν λιγότερες σε σχέση με όσους ζούσαν σε περιοχές με λιγότερη ρύπανση και λιγότερα δέντρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση