Οι φίλοι των καλντεριμιών του Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΙΤΕ VIDEO http://www.youtube.com/watch?v=IggROcMM05U&feature=relmfu

Με ξεχωριστή χαρά και  περηφάνια οι φίλοι Καλντεριμιών Νοτίου  Πηλίου μαζί με την συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ξυνόβρυσης  – εθελοντές του ΕΠΟΣ Φυλής, καθώς και μέλη του ΕΟΣ Βόλου κατάφεραν την διάνοιξη του καλντεριμιού Ξυνόβρυση – Ποτιστικά (εξαιρετική αμμουδιά στα παράλια της Ξυνόβρυσης).

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου τα μέλη του ΕΠΟΣ Φυλής έκαναν περίπατο Αργαλαστή –Χόρτο –Λαύκο – Μετόχι  και το βράδυ  , όπως είχε προγραμματιστεί , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυνόβρυσης οργάνωσε γλέντι προς τιμή όλων κάτω από τους ήχους τοπικής λαϊκής ορχήστρας και τα φαγητά του Λεωνίδα και του Αποστόλη (ιδιοκτήτες των 2 ταβερνών στην πλατεία της Ξυνόβρυσης ) ευχαρίστησαν τους πάντες.

Την Κυριακή  οι περιπατητές του ΕΠΟΣ Φυλής συνάντησαν  τα μέλη των Φίλων των Καλντεριμιών στο Προμύρι (συνολικά οι περιπατητές ήταν κοντά στους 70) και όλοι μαζί έκαναν την διαδρομή Προμύρι-Πλατανιά. Στον τερματισμό, στο όμορφο χωριό και ψαρολίμανο του Πλατανιά , κάποιοι κολύμπησαν και κάποιοι άλλοι δοκίμασαν τους νόστιμους μεζέδες και το τσίπουρο στις ταβέρνες του Μιχάλη, του Μανώλη, του Νίκου και του Σπύρου.

Πριν από δύο μήνες  οι Φίλοι των καλντεριμιών είχαν  βοηθήσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Ξυνόβρυσης στο άνοιγμα του παλιού καλντεριμιού από την Ξυνόβρυση προς Ποτιστικά. Ήταν η αρχή μιας καλής σχέσης με τους κατοίκους της Ξυνόβρυσης,  όπου μια νέα «Ομάδα εθελοντών του Χωριού» σχηματίστηκε για τη φροντίδα των τοπικών μονοπατιών στην εν λόγω περιοχή.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της επαφής , το περασμένο  Σάββατο  μια ομάδα εθελοντών μας πήγε και βοήθησε, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αφετών και τους ντόπιους για να καθαρίσουν μία όμορφη κοίτη του ποταμού καθώς και το φαράγγι κάτω στην Άφησσο.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους οργάνωσαν και συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια και καλούμε και άλλους εθελοντές να πάρουν μέρος σε αυτές τις δραστηριότητες» επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Μπασδάνης .

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!