Οι χορτοφαγικές εναλλακτικές σώζουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ζώα ετησίως

Η Beyond Meat και η Impossible Foods, δύο κορυφαίες εταιρείες στη βιομηχανία υποκατάστατων κρέατος, έσωσαν πέρυσι μαζί σχεδόν ένα εκατομμύριο ζώα.

Δεδομένα που συγκέντρωσε η κερδοσκοπική οργάνωση World Animal Protection (WAP) έδειξαν ότι μόνο στις ΗΠΑ, οι φυτικής προέλευσης επιλογές γλύτωσαν 630.000 ζώα από τη σφαγή, με τον παγκόσμιο αριθμό να υπολογίζεται σημαντικά υψηλότερος.

Σύμφωνα με το Plant Based News, η φιλανθρωπική οργάνωση εξέτασε πόσες χορτοφαγικές επιλογές πουλούσαν αλυσίδες εστιατορίων, όπως Burger King και Carl’s Jr, κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Προέβλεψε ότι με βάση το πόσο δημοφιλή έχουν γίνει τα υποκατάστατα κρέατος, πάνω από 211.000 χοίροι, 77.000 αγελάδες και 350.000 κοτόπουλα σώθηκαν στη χώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ευρήματα επικεντρώθηκαν μόνο σε μεγάλες αλυσίδες φαστ-φουντ, ο πραγματικός αριθμός των ζώων που σώθηκαν με χορτοφαγικές εναλλακτικές θα μπορούσε να σημαίνει έως και ένα εκατομμύριο ζώα συνολικά.

Επιπλέον, η WAP σημείωσε ότι δεν έλαβε υπόψη επιλογές που πωλούνται σε παντοπωλεία, τα οποία παίζουν μεγάλο ρόλο στη διανομή των υποκατάστατων κρέατος στα νοικοκυριά.

Ενδεικτικά το 2021, η Impossible Foods έφτασε από 150 καταστήματα λιανικής σε πάνω από 20.000 σε εθνικό επίπεδο.

Ενώ η στάση απέναντι στη σφαγή ζώων δείχνει να αλλάζει, εξακολουθούν να υπάρχουν 120 εκατομμύρια χοίροι, 30 εκατομμύρια αγελάδες και 9 δισεκατομμύρια κοτόπουλα που σκοτώνονται για τρόφιμα κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ.

Πηγή: Lifo.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

  1. Περαστική 25 Ιανουαρίου, 2022 at 19:21 Απάντηση

    Άμα λυπάστε τα ζώα, βάζετε ειδήσεις για το πώς κινδυνεύουν και πώς θα σωθούν οι άνθρωποι, τι τους λέτε τώρα; αφού δεν χαμπαριάζουν ούτε για συνανθρώπους, ούτε για πουλιά που διάβασα πως λιγόστεψαν, (κι όντως δεν ακούω τόσα πια), ούτε για μέλισσες επίσης που διάβασα, ούτε για έντομα που γεμίσαμε λέει, ή ψάρια δηλητηριώδη, τα ζώα που τρώνε θα λυπηθούν;

Αφήστε μια απάντηση