Οκτώ αρκούδες νεκρές, φτάνει πια!

Η  greenagenda  δημοσιεύει   μια ακομη θλιβερή είδηση   θανάτου αρκούδας στην Εγνατία Οδό. Άραγε πότε  οι υπεύθυνοι θα συνειδητοποιήσουν  ότι τα τελευταία  χρόνια ξεκληρίζεται ο πληθυσμός τους στη
Δυτική Μακεδονία  και την Ήπειρο.  Η όγδοη  νεκρή αρκούδα για το 2012 έχασε τη ζωή της σε τροχαίο ατύχημα . Το τροχαίο έγινε  χθες τα  ξημερώματα  στην Εγνατία Οδό πριν το τούνελ Δρίσκου, πολύ κοντά στην έξοδο για Ιωάννινα!
Η  Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο αφού ειδοποιήθηκε από
το γραφείο έκτακτων περιστατικών της Εγνατίας Ιωαννίνων λίγο μετά τις 2.00. Το
ζώο, νεαρής ηλικίας, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχο καθώς χτυπήθηκε δύο φορές από
διερχόμενα αυτοκίνητα και παρόλο που επιβίωσε του πρώτου χτυπήματος με τραύμα
στα πίσω άκρα, πέθανε ακαριαία με το δεύτερο που το χτύπησε δυνατά στο κεφάλι.
Τα δύο αυτοκίνητα οδηγούσαν τουρίστες βουλγαρικής και ιταλικής υπηκοότητας.  Οδηγοί
και επιβάτες ευτυχώς και αυτή τη φορά δεν τραυματίστηκαν. Το αυτοκίνητο του δεύτερου οδηγού υπέστη πολύ μεγάλες υλικές ζημιές. Το ατύχημα αποδεικνύει ότι τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας θέτουν σε κίνδυνο τους πληθυσμούς των άγριων ζώων και τους διερχόμενους οδηγούς.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης κράτησε ιστό από την πατούσα της αρκούδας για το Πρόγραμμα Παρακολούθησης του πληθυσμού αρκούδας με τη μέθοδο ανάλυσης γενετικού υλικού για την ελαχιστοποίηση της επίδρασης του αυτοκινητοδρόμου στην οικολογία και την επιβίωση της καφέ αρκούδας στην περιοχή.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!