Ολλανδοί δημοσιογράφοι υιοθέτησαν τη νεογέννητη φώκια που βρέθηκε στη Χαλκιδική

Με μια πρωτότυπη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης De Vakantiebeurs τον Ιανουάριο στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας Griekenland.net συγκέντρωσαν χρήματα με σκοπό τη διάθεση τους σε κοινωφελές ίδρυμα στην Ελλάδα.

Η ολλανδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Griekenland.net, η οποία προβάλλει αποκλειστικά ελληνικούς προορισμούς διακοπών, γιόρτασε φέτος τα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας της και προχώρησε στην υλοποίηση της πρωτότυπης δράσης για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Όπως μεταδίδει το halkidikifocus.gr, η ιδέα αφορούσε τη δοκιμή κονιάκ ΜΕΤΑΞΑ στο περίπτερο του Griekenland.net από τους επισκέπτες της έκθεσης με ένα συμβολικό αντίτιμο, καθώς στην Ολλανδία απαγορεύεται η δωρεάν διάθεση αλκοολούχων ποτών.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Griekenland.net, Bas Wanrooij, ξεπέρασε τα 400 ευρώ και αποφασίστηκε να δοθεί στην Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, MΟm.

Ο ίδιος και ο συνεργάτης του, Martin de Jong, είχαν φιλοξενηθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Αλόννησο και είχαν επισκεφθεί τόσο το θαλάσσιο πάρκο όσο και τα γραφεία της MΟm και του Φορέα Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου, όπου και ενημερώθηκαν για τα προστατευόμενα είδη.

«Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των ζώων», σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη φιλοξενία και την ξενάγηση τους στο νησί, «οι δύο φιλοξενούμενοι ολλανδοί δημοσιογράφοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μεσογειακή φώκια και είχαν ήδη από τον Ιούνιο εκφράσει την επιθυμία τους για τη διάθεση των χρημάτων της εκδήλωσης για την προστασία του απειλούμενου αυτού είδους».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ήρθαν σε επαφή με τους υπεύθυνους της MΟm, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την φιλοξενία του μικρού Bill στο κέντρο περίθαλψης στα Σπάτα.

Η νεογέννητη αρσενική φώκια είχε βρεθεί ορφανή τον περασμένο Νοέμβριο στις ακτές της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, από όπου και μεταφέρθηκε για περίθαλψη στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Έτσι, προχώρησαν στην «υιοθεσία» του μικρού Bill, προσφέροντας τα χρήματα της εκδήλωσης για κάλυψη μέρους των εξόδων της περίθαλψης του.

Με ανάλογη ενέργεια την περσινή χρονιά οι υπεύθυνοι του Griekenland.net είχαν «υιοθετήσει» τη μικρή Ρετσίνα, μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta από τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, η οποία απελευθερώθηκε στα νερά του Ιονίου έπειτα από περίθαλψη δύο μηνών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση