ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΣΤΗΝ ΑGROTICA

«Καζάνι που βράζει» θα είναι η φετινή έκθεση AGROTICA, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 28-31 Ιανουαρίου, καθώς εκεί θα βρεθούν οι αγρότες που κινητοποιούνται, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν.

Παρόλο που η έλευση του Ευρωπαίου Επιτρόπου δεν αποτελεί μυστικό και έχει προαναγγελθεί από τον ίδιο τον κ. Αποστόλου, όταν μίλησε σχετικά σε πρόσφατο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, εντούτοις τότε δεν είχε προκύψει το ενδεχόμενο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τώρα οι αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας όπως έχει ξανασυμβεί κατά τη διάρκεια και άλλων εκθέσεων AGROTICA στο παρελθόν, θα μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας με τα τρακτέρ τους και στη συνέχεια επισκεπτόμενοι την έκθεση.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτός απροόπτου, θα βρεθεί στα εγκαίνια της AGROTICA μαζί με τον κ. Αποστόλου και ίσως και στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της έκθεσης, που έχει ως θέμα τις «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών».

Ο κ. Χόγκαν εκτιμάται ότι θα αναφερθεί στις προοπτικές της ΚΑΠ, αλλά και στις δυνατότητες της ίδιας της Ελλάδας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τον Αγροτικό Τομέα.

Όσον αφορά στην έκθεση, η φετινή AGROTICA «σπάει ταμεία», καθώς θα είναι με σιγουριά μία από τις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις στην μακρά ιστορία της ΔΕΘ-Helexpo με πάνω από 1.500 εκθέτες να έχουν καταλάβει κάθε διαθέσιμο, στεγασμένο και υπαίθριο, τετραγωνικό μέτρο του εκθεσιακού κέντρου.

Οι έμμεσοι εκθέτες εκπροσωπούν πάνω από 40 χώρες, ενώ ήδη μεγάλες αποστολές εμπορικών επισκεπτών από την Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Κύπρο, Ιράν, Λίβανο, Ρουμανία και Ρωσία έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν την AGROTICA.

Σημείο-κλειδί για την προσέλευση και πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών, εκτός από την πλειάδα των εκθετών, θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τις ημέρες πραγματοποίησης της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΘ-Helexpo, που με την οργανωτική επιτυχία της AGROTICA μπαίνει με το «δεξί» στο 2016, πραγματοποιεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους δύο ακόμη εκθέσεις, οι οποίες εστιάζουν στην αγροδιατροφή, στα οπωροκηπευτικά και γενικότερα στα τρόφιμα-ποτά, την Detrop Boutique (από τις 26-29 Φεβρουαρίου) και την Freskon (από τις 21-23 Απριλίου).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση