Ολυμπιακά μετάλλια φτιαγμένα από Smartphones εξετάζουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών στο Τόκιο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο εξετάζουν να φτιάξουν τα μετάλλια των αθλητών από  smartphones και  ανακυκλώσιμα υλικά άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Σε πρόσφατη συνάντηση, αξιωματούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με μέλη της κυβέρνησης και εκπροσώπους από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πολύτιμων μετάλλων και ανακύκλωσης συζήτησαν προτάσεις σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προγράμματα ανακύκλωσης καθώς και την απλοποίηση της διαδικασίας συλλογής των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η Ιαπωνία δεν έχει εφαρμόσει πλήρως ένα σύστημα για τη συλλογή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, και ένας νόμος του 2013 που απαιτεί την ανακύκλωση των οικιακών συσκευών δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο ήλπιζαν οι νομοθέτες. Τα ανακυκλωμένα πολύτιμα υλικά χρησιμοποιούνται επίσης για την παραγωγή νέων ηλεκτρονικών συσκευών, με το ασήμι να έχει ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση.

Εκτιμάται ότι περίπου 650.000 τόνους  ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης  απορρίπτονται κάθε χρόνο στην Ιαπωνία αλλά από αυτούς μόνο 100.000 τόνοι συλλέγονται για ανακύκλωση.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση