Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο καύσωνας στο Τόκιο προβληματίζει εν όψει του 2020

Ανησυχία για τις κλιματολογικές συνθήκες, υπό τις οποίες θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς ο υδράργυρος έχει ανέλθει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια ενός δημοσιογραφικού «τουρ» στο Ολυμπιακό Στάδιο σήμερα, η θερμοκρασία μετρήθηκε στους 43 βαθμούς.

Οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου 2020 και οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για πιθανή επανάληψη τέτοιων υψηλών θερμοκρασιών, που θα μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τους θεατές, αλλά κυρίως για τους αθλητές.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το ζήτημα και το καθιστά θέμα προτεραιότητας.

Μεταξύ των λύσεων που μελετώνται, είναι η αύξηση του αριθμού των ανεμιστήρων ψύξης που πρόκειται να τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις, αλλά και η μετάθεση σε πολύ πρωινές ώρες αγωνισμάτων που περιλαμβάνουν μεγάλη σωματική καταπόνηση για τους αθλητές, όπως ο Μαραθώνιος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση