Ομπρέλα θαλάσσης, ξαπλώστρα και πέργκολα με ελληνικά οργανικά φωτοβολταϊκά (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μια ενδιαφέρουσα επίδειξη ελληνικών προϊόντων με την αξιοποίηση οργανικών φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς γίνεται αυτές τις ημέρες στο διεθνές πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας 2019 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Η ΟΕΤ (Organic Electronic Technologies), η ελληνική εταιρεία οργανικών ηλεκτρονικών η οποία απασχολεί δέκα άτομα, παρουσιάζει πρωτοποριακές εφαρμογές οργανικών φωτοβολταϊκών ειδικά για το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει φτιάξει μια πέργκολα που διαθέτει οργανικά φωτοβολταϊκά στο στέγαστρό της και λειτουργεί ως σταθμός φόρτισης για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, αλλά μέχρι και για ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο.

Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει μια ομπρέλα θαλάσσης με οργανικά φωτοβολταϊκά ώστε ο λουόμενος να μπορεί να φορτίσει το κινητό του ή το tablet, καθώς και κάθε άλλη συσκευή, με θύρα USB.

Μία ξαπλώστρα θαλάσσης διαθέτει σκέπαστρο επίσης με οργανικά φωτοβολταϊκά και συνοδεύεται από ένα φορητό ψυγείο ώστε να διατηρούνται δροσερά τα αναψυκτικά. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή.

Αυτές οι κατασκευές μπορούν να τοποθετηθούν σε beach bar, camping και ξενοδοχεία.

«Τα προϊόντα μας είναι φιλικά προς το περιβάλλον, βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα, σε αντίθεση με τα συμβατικά φωτοβολταϊκά και πληρούνται οι νέες προδιαγραφές που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αξιοποίηση της "πράσινης ενέργειας"», επισήμανε στη Greenagenda.gr ο Δημήτριος Δαρείος, μάνατζερ επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας ΟΕΤ.

Τα συγκεκριμένα υλικά φωτοβολταϊκών είναι 3ης γενιάς, εκτυπωμένα, οργανικά, εύκαμπτα, χρωματίζονται και διαπερνώνται από το φως για την παραγωγή ενέργειας.

Οργανικά φωτοβολταϊκά στις οροφές των FIAT

«Η εταιρεία ξεκίνησε ήδη συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία FIAT και αναπτύσσουμε ήδη την εφαρμογή οργανικών φωτοβολταϊκών στην οροφή των οχημάτων της», σημείωσε ο κ. Δαρείος.

Η εταιρεία ΟΕΤ έχει παρουσία στις αγορές του εξωτερικού, όπως στη Γερμανία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και στο Ντουμπάι.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση