ΟΠΕΚΕΠΕ: Λειτουργία φόρμας ενστάσεων ειδικών καθεστώτων

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι σύντομα θα λειτουργήσει ειδική εφαρμογή υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης για τα ειδικά καθεστώτα (VCS) και ειδικότερα για το βαμβάκι, με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων μείωσης της ενίσχυσης ή κυρώσεων λόγω του ελέγχου.

Η εφαρμογή θα λειτουργήσει κατά τρόπο όμοιο με εκείνον της υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων της τηλεπισκόπησης για τη Βασική Ενίσχυση (BPS), όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στους κατά τόπους Φορείς και στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται, προκειμένου να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα του ελέγχου με σχετική εκτύπωση, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της τηλεπισκόπισης ανά αγροτεμάχιο, και να υποβάλουν σχετικό αίτημα ένστασης . Ο ενιστάμενος θα έχει την δυνατότητα να προσκομίζει παραστατικά έγγραφα που να αποδεικνύουν τα τυχόν προβλήματα ανάπτυξης της καλλιέργειας, προκειμένου να συνεκτιμηθούν κατά την εξέταση των ενστάσεων.

Η εφαρμογή θα δέχεται αιτήματα – ενστάσεις για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σύνολο των ενδιαφερόμενων δικαιούχων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση