Ορεστιάδα: Πρόταση για ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

Πρόταση δημιουργίας ολοκληρωμένης μονάδας επεξεργασίας και διαχείρισης απορριμμάτων, προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε, την περασμένη Δευτέρα ο δήμος Ορεστιάδας, μετά από σχετική πρόσκληση του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται, όπως είπε σε δηλώσεις ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, για ένα έργο, που σε περίπτωση που εγκριθεί θα δώσει λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στον βόρειο Έβρο, τουλάχιστον για επόμενα 30 χρόνια, ενώ παράλληλα θα αποφορτίσει οικονομικά τους κατοίκου της περιοχής, οι οποίοι μέσω των δημοτικών τελών πληρώνουν χρήματα για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η μεγάλη αυτή μονάδα που οριοθετείται στη βιομηχανική περιοχή και θα εξυπηρετεί και τον δήμο Διδυμοτείχου, θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές προστασίας περιβάλλοντος και μηδενικής όχλησης από οσμές. Σήμερα ο δήμος Ορεστιάδας καταβάλλει το ποσό των 38 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων που μεταφέρονται, ενώ με την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΙΑΜΑΘ, από την 01-01-17 θα εφαρμοστεί, για το μεταβατικό διάστημα περίπου δύο χρόνων μέχρι τη λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας, ενιαία τιμολογιακή πολιτική στο κόστος μεταφοράς για όλους τους δήμους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Τέλος, ο κ. Μαυρίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικά να σημειωθεί μικρή αύξηση των δημοτικών τελών για το ζήτημα της μεταφοράς, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει στον τοπικό δήμο το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ για το 2017.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση