Ορθοπεταλίες στη Βιέννη

Με το ποδήλατο μετακινείστε γρηγορότερα από οποιοδήποτε   άλλο  μέσο στην πόλη. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον  και αποτελεί  έναν  καλό  τρόπο   για να διατηρείστε σε φόρμα.  Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για μια  θέση στάθμευσης.

 Όλα αυτά έχουν  οδηγήσει   τον Δήμο της Βιέννης  να αυξήσει το μερίδιο του ποδηλάτου στο σύνολο της κίνησης  προς 8%.  Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων  εκτείνεται  σε  1.050 μέτρα.

Τα ποδήλατα επιτρέπονται στο μετρό από τις 9 π.μ. έως 3 μ.μ. και μετά τις 6 μ.μ. τις καθημερινές και όλη την ημέρα Σάββατο και την Κυριακή. Για την μεταφορά του χρειάζεται  ο ποδηλάτης να πληρώσει το μισό  εισιτήριο   0,90 ευρώ.

Η " Wien με ποδήλατο  » που θεσπίστηκε το 2003 είναι από τα πιο σύγχρονα συστήματα δωρεάν χρήσης ποδηλάτου  σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν περισσότεροι από 60 σταθμοί  ποδήλατου σε όλη την πόλη, σε 24 ωρη βάση , επτά ημέρες την εβδομάδα.

 Για να χρησιμοποιήσετε ένα ποδήλατο πόλης χρειάζεστε   μια  κάρτα Bankomat (ΑΤΜ) ή μια κάρτα Citybike-Card. Η πρώτη ώρα είναι δωρεάν με την αύξηση των τιμών σταδιακά  (τουλάχιστον ένα ευρώ από τη δεύτερη ώρα).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!