Ορνιθολογική Εταιρεία: Ανάσα μιας εβδομάδας για τα πουλιά

Την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου να απαγορεύσει το κυνήγι σε όλη την επικράτεια για μία εβδομάδα, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2017, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, χαιρετίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία, το Υπουργείο, έστω και με καθυστέρηση, αναγνώρισε την ανάγκη να μην απαγορευτεί το κυνήγι μόνο στις χιονόπληκτες περιοχές αλλά και εκεί όπου δεν υπάρχει χιόνι, διότι εκεί έχουν καταφύγει τα πουλιά αναζητώντας τροφή και καταφύγιο.

Η Ορνιθολογική θεωρεί αυτή την απαγόρευση ζήτημα στοιχειώδους λογικής, επιστημονικής δεοντολογίας και πολιτισμού. «Πρέπει όλοι να  αναλογιστούμε την ευθύνη που έχουμε για τα πουλιά που έχουν καταφύγει στις ελεύθερες από χιόνι και πάγο περιοχές και να μην τα ενοχλούμε. Τα πουλιά χρειάζονται ηρεμία για να τραφούν, αφού  έχουν αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια τη στιγμή που οι διαθέσιμοι πόροι δεν επαρκούν, καθώς πουλιά από όλη την Ελλάδα "συνωστίζονται" σε λίγες περιοχές», σημειώνει και προσθέτει:

«Οι αυξημένοι αριθμοί και ποικιλία πουλιών που περιφέρονται δεν είναι ευκαιρία για αποδοτικό κυνήγι αλλά ευθύνη για να τα προστατέψουμε αυτές τις ημέρες που έχουν ανάγκη».

Μέσα από το δίκτυο εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, η Ορνιθολογική, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παρακολουθεί την κατάσταση και αναμένει τις κατάλληλες ενέργειες αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση