Ορνιθοπαρατήρηση, περιβαλλοντικά παιγνίδια και θέατρο στα Ιωάννινα

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας διοργάνωσε την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών - Eurobirdwatch 2017 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 από τις 10:30 έως τις 13:30 στον εκθεσιακό χώρο  «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία).

Η εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» ξεκίνησε με παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια. Τα παιδιά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Φορέα, είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν κάποια από τα πουλιά της Παμβώτιδας όπως κορμοράνο, λαγγόνα, σκουφοβουτηχτάρι, φαλαρίδα, κ.ά. και με τη βοήθεια του προσωπικού του φορέα να διακρίνουν τα κύρια γνωρίσματά τους. Ακολούθησε ανοιχτή τάξη γιόγκα για παιδιά από το φροντιστήριο Playschool, όπου μέσα από μια ιστορία για ένα μεγάλο αετό τα παιδιά εξοικειώθηκαν με διάφορες στάσεις γιόγκα, με έμφαση στη στάση πουλιού. Στα παιδικά εργαστήρια, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν μάσκες πουλιών και δαχτυλόκουκλες, να ζωγραφίσουν διαφορετικά είδη πουλιών και να φτιάξουν ταΐστρες πουλιών με πολύ απλά υλικά. Στα περιβαλλοντικά παιχνίδια, τα παιδιά μέσα από κατάλληλα παιχνίδια γνώσεων είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τα μεταναστευτικά πουλιά και τη λίμνη γενικότερα, αλλά και να διασχίσουν τη «Λίμνη» σα να ήταν βατραχάκια. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση με θέμα την επαφή ανθρώπου -φύσης. Η παράσταση "Το μεγάλο δέντρο" παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία».  Επίσης υπήρχε διανομή πληροφοριακού υλικού.

pamvotida3 (600 x 337)

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (γνωστή και ως EuroΒirdwatch17), πραγματοποιείται διεθνώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου επιδιώκοντας τη διάδοση μηνυμάτων σχετικά με τη σημασία των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, των χώρων όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση, των μεταναστευτικών τους διαδρομών και την ανάγκη προστασίας τους.

«Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τον χορηγό νερών της εκδήλωσης, την εταιρία Φυσικού μεταλλικού νερού ΒΙΚΟΣ Α.Ε», καταλήγει η ανακοίνωση.

pamvotida2 (600 x 450)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση