Ο άνδρας που θέλει να φυτέψει 5 εκατ. δέντρα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια (φωτο)

Ένας άνδρας από τη Σενεγάλη έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να φυτέψει συνολικά πέντε εκατομμύρια δέντρα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το σχέδιο αυτό ήρθε στο μυαλό του Adama Diémé όταν επέστρεψε στην περιοχή Casamance το 2020 μετά από μερικά χρόνια εργασίας στην Ευρώπη. Ο 48χρονος σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι σε χωριά που στα νιάτα του βρίσκονταν εκατοντάδες γιγαντιαία δέντρα τώρα είχαν απομείνει από ελάχιστα έως καθόλου.

«Σε ορισμένα χωριά δεν μπορείς να βρεις ούτε ένα δέντρο. Τα κόβουν αλλά δεν σκέφτονται να τα ξαναφυτέψουν», δήλωσε στο BBC ο Diémé.

Τα δέντρα στην εν λόγω περιοχή της Σενεγάλης λογικά έχουν κοπεί για οικοδομικούς σκοπούς, όπως η κατασκευή σπιτιών και δρόμων. Ωστόσο, ο 48χρονος ο οποίος εργάζεται για μια ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση στην Casamance είναι αποφασισμένος να αλλάξει και πάλι το τοπίο.

Στο πλαίσιο αυτό, άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και χρησιμοποίησε 5.000 δολάρια από την τσέπη του για να ξεκινήσει την πρωτοβουλία. Παράλληλα συνεργάζεται στενά με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να τον βοηθήσουν στη φύτευση των δενδρυλλίων.

Το πρότζεκτ του Diémé έχει γίνει γνωστό ως «Ununukolaal», που στην τοπική γλώσσα Jola σημαίνει «Τα δέντρα μας».

Φυτεύονται έως και 12 είδη δέντρων και τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερα από 142.000 δενδρύλλια έχουν ριζώσει. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι η φύτευση των δέντρων θα πρέπει να επιταχυνθεί αν τελικά ο Diémé θέλει να επιτύχει τον στόχο του για πέντε εκατομμύρια δέντρα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή: Lifo.gr, με πληροφορίες από BBC

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση