Κοζάνη: Ο δήμος Βοΐου ανακάλεσε την απόφαση για αιολικά στο όρος Μπούρινος

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου στη συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου να ανακαλέσει την απόφαση θετικής γνωμοδότησης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την εγκατάσταση επένδυσης παραγωγής ενέργειας από αιολικό πάρκο στο όρος Μπούρινος.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτηση της Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης αιολικών στο Μπούρινο, ώστε να τεθεί η απόφαση υπόψη του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη συζήτηση της αιτήσεως ακυρώσεως των περιβαλλοντικών όρων του, στη δικάσιμο της 9ης Νοεμβρίου 2016.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, ο Αθανάσιος Μπούρτσος μετέφερε την αγωνία και την ανησυχία κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής Σιάτιστας και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει αρνητικά επί του θέματος, τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την ευρύτερη περιοχή του Μπούρινου η βιομηχανοποίηση του και κυρίως για την προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000. Ένα επιπλέον, θέμα που τέθηκε από την Επιτροπή Αγώνα είναι το γεγονός ότι η περιοχή της Σιάτιστας υδροδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το Μπούρινο και οποιαδήποτε παρέμβαση θα έχει επιπτώσεις.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ζήτησε την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης που αφορούσε την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στο Μπούρινο και κάλεσε το σώμα να καταψηφίσει το θέμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση